sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Polkujuoksukisaan! Jo viikon päästä, kääk!

En ole aiemmin uskaltanut kertoa ilmoittautuneeni kesälle juoksukisoihin, koska on ollut kovin epävarmaa, mahtaako kesäkuussa onnistua juoksutapahtumat. Karhunkierros juostiin onnistuneesti, mutta useammat eteläisen Suomen tapahtumat on jouduttu perumaan, jotkut myös nopealla varoitusajalla. Ilmoittauduin Bodom Trailille jo kevättalvella, mutta vielä toukokuun loppuun asti oli epävarmaa, pystytäänkö kisaa järjestämään. Tällä viikolla tuli asiaan varmistus, eli Bodom Trail järjestetään ja olen siellä juoksemassa!

Bodom Trail juostaan nyt kesäkuussa 11.-12.6. Koronan vuoksi tapahtuma on jaettu useammalle päivälle ja lähtöihin. Itse olen juoksemassa lauantain iltapäivän lähdössä!

Ilmoittautuessani ajattelin vielä juoksevani Bodomilla 21 kilometrin matkan, mutta tässä kevään mittaan tuli selväksi, ettei kroppani toimi siihen malliin, että puolimaratonille olisi järkevää lähteä. Onneksi tuolla voi vaikka kesken matkan valitakin 12 kilometrin juoksun. Itse kyllä tiedän jo lähdöstä, että tulen maaliin 12 kilometrin kohdalla.

Siitä, kun olen viimeksi treenannut juoksukisaan tuntuu olevan ikuisuus! Viime vuosi nyt oli mitä oli, mutta kisaamaan olisin kyllä päässyt ilman omaa sairastumista kilpirauhasen liikatoimintaan. Sekä korona että kilpirauhassairaus vaikuttaa myös tämän vuoden kisailuihin ja treenaamiseen.

Juoksuohjelmani on keväällä ollut varsin yksinkertainen. Arkena lyhyempiä lenkkejä ja viikonloppuna pitkis. Pitkisten kanssa on ollut vähän ongelmia ja ne ovat jääneet 12-16 kilometrin mittaisiksi. Täytyy olla tyytyväinen noihinkin, ainakin juoksu on hissukseen helpottunut vaikeimmasta ajasta. Vasta nyt loppukeväästä olen ottanut ohjelmaan myös nopeusharjoittelua. Yksi viikon lenkeistä on ollut vauhtikestävyyttä, kaikki muut pk-lenkkejä. Vauhtitreeninä on toiminut pari kertaa pistesuunnistus. Se on kivan intervallityyppistä harjoittelua, jossa kovat juoksupätkät vuorottelevat rastien pällistelyn ja reittisuunnittelun kanssa.

Olen myös päässyt keväällä muutamia koronataukoja lukuun ottamatta käymään salilla! Se on tehnyt hyvää lihaksia syöneen kilpirauhassairauden jälkeen. Vaikka en olekaan parhaassa mahdollisessa kunnossa, ovat kevään treenit kuitenkin antaneet uskoa siihen, että kyllä tässä vielä juoksupoluille ja juoksukisoihin palataan.

Varsinkin vuonna 2018 juoksin lukuisia noin 10 kilometrin polkukisoja, joten olen voinut ammentaa niistä oppia. Tuollaiseen lyhyeen polkukisaan lähden maltillisesti, mutta kiristän vauhtia kisan edetessä. Katson etukäteen askelmerkit reittikartan ja reittiprofiilin mukaan.

Tällä viikolla ei juuri muun elämän kiireiden vuoksi tullut juoksukilometrejä, mutta onneksi tiedän senkin, että viimeisen parin viikon treeneillä ei kisakuntoa enää kohoteta. Kisan voi kyllä pilata liialla juoksemisella, mutta siitä ei nyt ole vaaraa. 

Jännä laittaa lappu rintaan pitkän tauon jälkeen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...