perjantai 14. toukokuuta 2021

Shortsit tai juoksuhame lämpimän sään lenkille

Juoksuvaatekaappia piti päivittää pikakomennuksella. Oltiin lähdössä mökille ja totesin, että mukaan pakatut juoksushortsit olivat epämukavan kireät. Kummasti olivat kutistuneet talven aikana kaapissa... 

Talvi menee mulla hyviksi havaituilla talvitrikoilla ja kevään lenkeille on kaapissa parit toimivat perustrikoot. Kesäkelillä tykkään kuitenkin trikoiden sijaan juosta lyhyillä shortseilla ja löytyy multa yksi juoksuhamekin. Nyt hetkellinen lämpöaalto toi mukanaan shortsikelit, mutta ilo taitaa jäädä lyhyeksi ja pidempään jatkuvia kesäkelejä saadaan vielä odottaa. Mutta kesästä ja aurinkoisista hellepäivistä haaveilu tuo taukoa korona-arkeen ja odotan jo malttamattomana kesää. Kokosin tähän postaukseen muutamia kiinnostavia juoksushortseja ja juoksuhameita.

Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen prosentin komissiota (n. 5-10% ostosten loppusummasta). Mainoslinkit on merkitty tähdellä (*). Pelkästä linkin klikkaamisesta en hyödy rahallisesti, ainoastaan linkin kautta tehdyistä ostoksista.


Juoksushortsit


Tykkään kesällä juosta joko shortseilla tai capri-pituisilla trikoilla. Hellekeleillä shortsit ovat ehdottomat, ja viileyden lisäksi niissä on hyvinä puolina usein mm. taskut, joita ei juurikaan trikoista löydy. Lyhyet trikoot, joiden lahje asettuu reiden yläosaan, eivät sovi mulle ollenkaan. Olen sen verran reitevä, että tuossa mallissa lahkeet hilautuvat jatkuvasti ylöspäin ja pitkillä matkoilla lahkeen ruttaantuminen voi aiheuttaa hiertymiä. Ilmavissa shortseissa tuota ongelmaa ei ole.

Viime kesänä tilasin Scandinavian Outdoorilta Salomonin juoksushortsit, jotka olivat muuten ihanteelliset, mutta M-koko oli hiukan nafti, joten palautukseen meni. Nyt shortsikriisissäni muistin nuo juoksupöksyt ja eikun katsomaan, löytyisikö niitä L-koossa lähimmästä liikkeestä. Löytyi, ja ostin itselleni nämä Salomonin juoksushortsit*, koska ne olivat mielestäni tosi ilmavat ja hyvännäköiset päällä. Shortseissa on takana vetoketjullinen tasku puhelimelle ja enemmänkin verkkotaskuja vyötärönauhassa. Ehdin jo yhden lenkin juostakin pöksyillä, ja toimivat mainiosti kesäkelin lenkillä!

Nämä Patagonian shortsit* vaikuttivat myös hyviltä. Niissä on useampi värivaihtoehto ja tuo Weekendbee-nettikauppa on siitä kiva, että siellä on tuotteista aina tarkat tiedot ja kaikki vaatteet ovat varmasti vastuullisia.

juoksushortsit
Salomonin juoksushortsit* pääsivät mulla heti käyttöön!


Juoksuhame


Juoksuhameet olivat pinnalla useampi vuosi sitten, eikä niitä ole kovin paljoa kaupoista tuon muoti-ilmiön jälkeen löytynyt. Hame voi kuitenkin olla shortseja kivempi varsinkin silloin, jos tuntuu, että shortsit hilautuvat ylöspäin ja hikisten reisien välissä on liikaa kangasta. 

Tämä Salomonin juoksuhame* vaikutti aika ihastuttavalta. Se on samaa kuosia ja keveää kangasta kuin nuo ostamani shortsit ja toimivat taskut löytyvät.

Shortsien ja hameen parhaat puolet yhdistyvät Skortissa eli shortsihameessa*. Tuossa skortissa on kivasti hameosan alla piilotaskut. Nämä ovat mielestäni tosi kivan näköiset myöskin!

Jotenkin näin reitevänä juoksijana tykkään leveämmistä juoksushortseista ja -hameista ihan siksikin, että ne näyttävät mielestäni päällä kivoilta ja siluetti on solakampi. Toki makuja on monia ja urheiluvaatteissa tärkeintä on toimivuus. Mutta ei haittaa yhtään, jos kesälenkeille löytyy vaatetta, joka myös näyttää kivalta päällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...