maanantai 10. kesäkuuta 2019

Turku Street-O pistesuunnistuksen kevätsarja

Turku Street-O järjesti pistesuunnistuksessa kevätsarjan, joka alkoi huhtikuun lopussa ja päättyi nyt perjantaina. Suunnittelin osallistuvani mahdollisuuksien mukaan suunnistuskisoihin, ja ilokseni pääsin mukaan jokaiseen seitsemään osakilpailuun! Olen päivitellyt instaan fiiliksiä suunnistusten jälkeen, ja nyt naputtelin pienimuotoiset kisaraportit jokaisesta osakilpailusta.

26.4. Kuloinen - Huhko


Kevätsarjan avaukseen lähdettiin Turun ja Raision rajalta alueella, jonka läpi olen ajanut monia kertoja, mutta jossa en ollut koskaan vieraillut. Sää oli upea, lämpöä oli parikymmentä astetta ja aurinko paistoi.

Lähdin mielenkiinnolla ensimmäiseen sulan maan pistesuunnistukseeni ja ihan kivasti meni. Reiteilleni osui mukavasti polkua, mutta hiukan epävarmaa oli suunnistukseni vielä ja tunnin kääntyessä loppupuolelle harmittelin, kun monta rastia jäi hakematta.

Päätin hakea vielä yhden 40 pisteen rastin, vaikka aikaa oli enää pari minuuttia jäljellä. Ei ollut mikään helppo keikka, sillä rasti sijaitsi korkean mäen päällä ja jalat hapoilla mäen ylös tunkkaaminen ja rastin jälkeen alas laskettelu ei ollut helppoa. Olin aivan töttöröö kuumassa kelissä enkä päässyt yhtään kovempaa maaliin, seurauksena tunnin aikarajan ylitys 17 sekunnilla ja siitä jokunen miinuspiste. Kuitenkin hyvä kauden avaus!

Pisteet 574/900, sijoitus 25/60.


3.5. Kärsämäki - Pallivaha


Pallivaha, legendaarinen Marja Tyrnin kotipaikka, kuuluu niihin Turun alueisiin, joissa en ollut koskaan ennen käynyt.

En jotenkin päässyt sinuiksi kartan kanssa ja olematon suunnistuskokemukseni näkyi epävarmuutena. Reittisuunnitteluni oli poukkoilevaa; meen tuonne, eikun meenkin tuonne, eikun keräänkin nuo rastit. :D Oli hauskaa suunnistaa itselleni aivan vieraissa maisemissa ja tältä seudulta jäi mieleen Leafin vanha makeistehdasalue.

Pisteet 580/900, sijoitus 25/77.10.5. Kurala


Unelmien liikuntapäivään kuuluneessa pistesuunnistuksessa kisattiin Kuralan Kylämäen maisemissa.

Mulla kesti alkuun kokonaista kaksi minuuttia paikallistaa kartalta lähtö ja tehdä sellainen suunnitelma, että pystyin kipittelemään ekalle rastille. Ja sitten siinä ekalla rastilla vielä pyörin tovin ympyrää, kun en osannut päättää, missä järjestetyksessä ja mitä reittiä oikein alan rasteja kerätä. Mutta sitten kun sain ekat kaksi rastia poimittua Kylämäestä ja lähdin kohti Kuralan lähiötä, reittisuunnitelma onneksi selkiintyi.

Lopulta onnistuinkin mielestäni erinomaisesti suunnittelemaan hyviä pisteitä sisältävän kierroksen. Jätin viimeiseksi kaksi hieman erillään ollut 40 pisteen rastia, mutta koska aikaa oli, ehdin hyvin käydä nekin poimimassa. Päivä oli lämmin, mutta tunnin loppupuolella alkoi sataa ja se virkisti ihanasti.

Pisteet 640/900, sijoitus 14/51.17.5. Hirvensalo


Lämmintä ja aurinkoista. Tiesin, etten halua kivuta Hirvensalon laskettelurinnettä, sillä viime syksynä Hirvensalo Traililla tuli todettua, että se on rankkaa puuhaa. Siksi tihrustelinkin erityisen tarkkaan kartan korkeuskäyriä, etten vahingossa hapottaisi itseäni heti alkuun.

Reittisuunnitteluni meni selvästi pieleen, kun huomasin puolen tunnin kohdalla olevani niin kaukana maalista, etten enää millään ehtisi kerätä edessä siintäviä rasteja ja siitä maaliin. Käännyin omia jälkiäni takaisin ja yritin jotenkuten reitittää itseäni vielä kunnon pisteille. Suunnistus meni ok, mutta taktisen kömmähdyksen vuoksi kauden huonoimmat pisteet ja sijoitus. Nautin silti maisemista, lämmöstä ja alkukesän vihreydestä!

Pisteet 430/900, sijoitus 29/66.

 

24.5. Peltola


Kartta oli sellainen, että lähtö ja maali olivat aivan kartan alaosassa. Suunnistukseni sujui aika mukavasti, mutta en ollut tarpeeksi rohkea. Puoliajassa käännyin takaisin kohti kartan eteläosaa, vain tajutakseni maalin liepeillä, että aikaa olisi vielä runsaasti jäljellä. Keräsin kaikki mahdolliset rastit matkalla maaliin, mutta ei auttanut. Kartan pohjoisosaan jäi rasteja, jotka olisin hyvin ehtinyt poimia, jos en olisi kääntynyt takaisin liian aikaisin.

Juoksu kulki erinomaisesti, ja ehkä aliarvioin kuntoni. Kun kaikissa aiemmissa kisoissa olin suunnistuksen loppupuolella jo aika tiltissä, nyt jäi hyvin voimia. Tuntui, että kevään kisakausi alkoi tuottaa hedelmää, ja nopeampi juoksu oli ihan huomaamatta muuttunut helpommaksi!

Pisteet 600/900, sijoitus 20/67.


31.5. Vasaramäki


Edellisistä kisoista oli jäänyt vähän hampaankoloon ja ajattelin, että nyt tulee hyvä kisa. Ei saisi miettiä tuollaisia etukäteen! Suunnistus meni tavallaan ihan ok, mutta tuntui, että jokaisella osa-alueella olisi ollut hiukan parannettavaa. Rohkeammalla taktiikalla olisin varmaan saanut enemmän pisteitä, ja taisin taas kääntyä kohti maalia liian aikaisin.

Mukana oli rasti, jossa olisi pitänyt kiivetä Luolavuoren laelle ja siellä paikallistaa pohjoisessa sojottava kirkon torni. Nokkelana tyttönä tiesin vastauksen jo luettuani kysymyksen. Se vesitti innon käydä rastilla ja siksi jäi 50 pistettä saamatta! Koska eihän sitä nyt voinut käydä rastilla, kun vastauksen tiesi käymättäkin, mutta ei sitä voinut vastauslomakkeeseenkaan merkitä, koska en oikeasti käynyt rastilla... :D Se huono puoli Turku Street-O:n leimaamattomuudessa on, että vastauksen voi halutessaan yrittää vaikka arvata.

Pisteet 610/900, sijoitus 14/73.


7.6. Littoinen

Kevätsarjan päätökseen osui hellekeli ja etukäteen hiukan hirvitti. Suunnistus lähti kuitenkin melko mukavasti käyntiin ja tällä kertaa päätin lähteä hakemaan rohkeammin isoja pisteitä.

Uskalsin luottaa nyt juoksukuntooni paremmin enkä hätkähtänyt, kun olin tunnin puolessavälissä aivan toisessa päässä karttaa kuin maali. Etenin lähdöstä polkuja pitkin kartan lounaiskulmaan ja tiesin, että paluumatka itäreunan pyörätietä pitkin olisi nopeampi.

Juoksemani reitti Littoisissa. Keräämäni rastit ja suunnistuskartta löytyvät tästä linkistä.

Rohkeus kannatti ja kun aikaa oli jäljellä enää vajaa vartti, tiesin, että ehtisin kerätä vielä viimeisetkin suunnittelemani rastit. Rantalepikossa sijainnut rasti aiheutti hiukan päänvaivaa. Kiireessä en ollut ihan varma, olinko oikealla polulla ja heti kun pysähdyin, sain kimppuun aivan järkyttävän hyttysparven. Paniikki meinasi iskeä, mutta sain itseni rauhoitettua, löysin rastin ja lähdin hurjaa lentoa kohti viimeisiä rasteja kellon laukatessa eteenpäin.

Helteestä huolimatta tossu oli syönnillään vielä viimeisillä minuuteillakin ja ehdin hakea vielä yhden rastin, josta olin ajatellutkin, että jos aikaa jää, juoksen maalin ohi vielä hakemaan sen. Ja sitten loppukiri maaliin, jossa leimasin tasan ajassa 1:00!

Jos muista kisoista oli jäänyt jotain hampaankoloon, niin nyt onnistuin omaan kuntooni ja suunnistustaitooni nähden erinomaisesti. Kun kisan jälkeen olin pulahtanut uimaan Littoistenjärveen, syötin vastaukseni nettilomakkeelle ja pisteiden lävähtäessä ruutuun tuuletin spontaanisti! Ennätyspisteet isolla marginaalilla ja kaikki 40 ja 50 pisteen rastit kerättynä! Ihan huippua saada kauden päätteeksi tehtyä paras suoritus. :)

Pisteet 760/900, sijoitus 9/60.

 

2 kommenttia:

  1. Hieno sarja! Ja komeita sijoituksia myös! Hurahdus on tapahtunut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raita! Kyllä, hurahdin, ja nyt katselen vähän kuntorastejakin jo sillä silmällä... :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...