lauantai 30. kesäkuuta 2018

Kesäkuun kooste ja (lähes) ennätyskilometrit

Kesäkuussa tuli kuulkaa juostua - kilometrejä kertyi 160! Olen vain kerran elämässäni juossut kuukauden aikana enemmän. Maratonille treenatessakin kilometrejä kertyi "vain" 150 kilsan pintaan.

Mielialan osalta meni mollivoittoisesti, mutta kyllähän tuon runsaan juoksun täytyy jossain näkyä. Joten mieli olisi varmasti ollut vielä alempana ilman juoksuja.

Olen ollut tavallistakin epäsosiaalisempi ja myös juoksutapahtumat jäivät tässä kuussa väliin. Olin suunnitellut osallistuvani Turku Trail Cupin Piikkiön osakilpailuun ja mahdollisesti myös tämän päivän Aulanko Tower Trailiin, mutta väliin jäivät. Kesäkuulle suunnitellusta maratonista luovuin jo aiemmin.


Runsaan määräharjoittelun myötä olen kuitenkin paremmassa juoksukunnosta kuin pitkään aikaan, ja kyllähän se piristää. Juoksumäärien lisäys on valitettavasti saanut taas polvivaivan aktivoitumaan. Polvessa on ollut hiukan tuntemuksia lenkeillä ja lenkkien jälkeen, mutta ei mitään erityisen hälyyttävää. Polven vammautumisesta on aikaa nyt kaksi vuotta, ja polvikipu ilmeisesti seuraa mukana vielä pitkään, ehkä se ei koskaan mene pois. Pystyn silti juoksemaan ja sehän on tärkeintä. Toki kipu aina välillä vaivaa, joko fyysisesti tai takaraivossa mietityttäen, mutta niin kauan kuin juoksu ei sitä selvästi pahenna, toimin kuten tähänkin asti.


Juoksumäärien ansiosta olen onnistunut myös tiputtamaan pari kiloa, mikä on ihan positiivinen juttu. Keväällä puputin aika lailla herkkuja tunnesyömisen muodossa ja silloin painoa tuli lisää. Nyt nuo kilot ovat sulaneet pois ja on varmasti polvivaivankin kannalta hyvä juttu, että painoa ei tule lisää.


Olen juossut enimmäkseen melko hitaita lenkkejä, mutta kesäkuussa aloitin myös tavoitteellisemman treenin kohti elokuun Paavo Nurmi Marathonin puolikasta. Runsaiden juoksukilometrien myötä pohjakunto on kunnossa, joten pyrin nyt keskittymään nopeustreeneihin. Vauhdikkaammat lenkit eivät ole yhtä miellyttäviä kuin hissuttelujuoksut, mutta nyt nekin ovat sujuneet ihan kivasti. VK-lenkit pitenevät hissukseen kesän mittaan ja noin kuukautta ennen puolikasta tarkoituksena olisi juosta kympin testilenkki, ja sen perusteella miettiä realistista aikatavoitetta puolikkaalle.

Heinäkuussa pitänee hiukan himmailla juoksumäärien kanssa, ettei polvikipu pahene. Ehkä suuntaan enemmän myös poluille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...