sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Vuoden (toistaiseksi) kovin treeniviikko

Takana on kevään kovin juoksuviikko ja olo vähän sen mukainen - kuin jyrän alle jäänyt. Onneksi mihinkään ei kamalasti satu, joten eiköhän tästä palauduta nopeasti. Ensi viikko on nimittäin vielä kova treeniviikko ennen kuin sitä seuraa kevennetty viikko. 


Madeiran matkalla tuli patikoitua paljon, yli 30 kilometriä, mutta juoksua kertyi vain 16 km. Siksi vähän hirvittikin tässä kohtaa juosta vuoden kovimmat kilometrit. Onneksi patikoinnistakin on hyötyä juoksuun, sillä se on mukavan matalasykkeistä, peruskuntoa ylläpitävää treeniä. 


Tämän viikon juoksutreenit tein silmälläpitäen Kainuu Trailia, jonne on nyt aikaa 6 viikkoa. Alkuviikosta mäkitunkkausta Hirvensalon laskettelurinteessä, helatorstaina leppoinen kymppi Turun Maarian altaan liepeillä hienolla polkureitillä, joka on tuttu Maaria Trailista. Ja viikon pääharjoituksena viikonlopun pitkis, joka oli koko vuoden pisin, 30 kilometriä. Juoksin lenkin Ruissalossa, ja vaikka polut siellä ovat melko helppoja, tuo pituus teki lenkistä tosi raskaan. Se oli kisanomainen harjoitus, jossa testasin syömisiä, juoksuvarusteita ja -vaatteita sekä tietysti omaa jaksamista ja kurjuudensietokykyä.


Laskettelurinteen kipuamiset ja ylipitkät polkulenkit eivät tietenkään ole helppoja treenejä, mutta nyt fiilis on aika hyvä, kun takana on vuoden kovimmat viikkokilometrit, 45 km juoksua ja lähes tonni nousua. Onnistunut harjoitusviikko siis, ja levon jälkeen kova treeni pitäisi näkyä kunnossa niin, että tulevina viikkoina kunto vielä nousee. Teen vielä toisen pitkän polkulenkin noin 3 viikkoa ennen kisaa. Mäkitreeni kuuluu nyt myös ohjelmaan viikkoittain ja pyrin juoksemaan mahdollisimman paljon poluilla.


Juoksen Kainuu Trailissa 38 kilometrin matkan. Nyt juostu 30 kilometrin pitkis on siihen nähden hiukan ylipitkä harjoitus, sillä hiukan lyhyemmilläkin treeneillä varmaan selviäisi kisasta. Itse tykkään kuitenkin juosta treeneissä kerran tai kaksi ennen kisaa tuollaisen lenkin, koska se antaa varmuutta siihen, että kisassa pitkä matka on mahdollista juosta onnistuneesti maaliin. Nyt en olisi kolmenkympin jälkeen todellakaan halunnut edes yrittää enää kahdeksaa lisäkilometriä, mutta vielä kuusi viikkoa treeniä ja eiköhän se mene, kunhan ei satu mitään yllättävää. Viime vuonna kun kisa peruuntui koronatartunnan takia, niin nyt todella toivon, että päästään Hossaan kisaamaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...