sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Matka Madeiralle - taas! Ja hotellisuositus!

Hiukan hassua, että pääsimme vihdoin viime syksynä Madeiran matkalle koronavuosien odotuksen jälkeen, ja nyt siis seuraava reissukin suuntautuu sinne. Toukokuun alussa on vuorossa seuraava reissu Madeiralle. Se on minulle jo neljäs kerta vihreällä saarella. 


En osaa tarkkaan määritellä, miksi pidän Madeirasta niin paljon. Saaren luonto on toki upea ja ilmasto miellyttävä ympäri vuoden. Madeira on myös melko vauras, eli siellä on hyväkuntoiset tiet ja joka paikassa tuntuu olevan siistiä ja turvallista. Ihmiset ovat peruskohteliaita, mutta pahimpien turistialueiden tyrkytyskulttuuria ei juuri ole. Funchalin keskustassa, jonne isot risteilyalukset lappavat turistilaumoja, on tosin jonkin verran agressiivisempia sisäänheittäjiä ravintoloissa yms. Lidon hotellialue onkin keskustaa rauhallisempi ja myös edullisempi paikka. 

Hotellisuositus: Eden Mar


Hassusti kaksi ensimmäistä kertaa olimme siskon kanssa samassa hotellissa, Lidon pääkadun eli Estrada Monumentalin varrella Girasol-hotellissa. Ja nyt olemme menossa samaan hotelliin kuin syksyllä, eli Eden Mar - huoneistohotelliin. Onnistuneet majoitusvalinnat, kun palataan samoihin paikkoihin. Ensimmäisen kahden reissun jälkeen olin jo bongannut Eden Marin, ja silloin jo ajattelin, että tuohon hotelliin joskus haluan! 


Eden Mar on osa kolmen hotellin kompleksia, jossa laidalla sijaitsevassa Eden Marissa on huoneistoja, keskellä olevassa Porto Maressa hotellihuoneita ja toisen laidan Residencessä taas huoneistoja. Hotelleja yhdistää valtava puutarha-alue, jolla on kaksi isoa uima-allasta ja ravintola. Palveluihin kuuluu myös porealtaita, sisäuima-altaita ja kuntosali. Hotellin alueella on myös useampi ravintola. Puutarha itsessään on todella hieno, ja siellä on eri alueilla hyötykasveja, erilaisia puita, pensaita ja kukkivia kasveja sekä orkideapuutarha. 


Lidon hotellialue on rakentunut Estrada Monumentalin molemmin puolin. Pääkadulla on kauppoja ja ravintoloita, mutta myös jatkuvaa liikennettä, joten aivan kadun varrella olevat hotellit voivat olla varsin meluisassa ympäristössä. Rantapromenadin varrella olevissa hotelleissa on puolestaan upeat merinäkymät, mutta hotellialue levittäytyy pitkälle promenadin varrelle ja alueen kauimmaiselta laidalta on jo melkoinen matka Funchalin vanhaankaupunkiin. 

Omien kokemuksien valossa Eden Marin sijainti on mielestäni mainio. Juuri sen kohdalta alkaa rantapromenadi, mutta kävelymatka vanhaan kaupunkiin on vielä kohtuullinen. Aivan hotellialueen alapuolella on alueen suurin ruokakauppa. Tykkään nykyään mieluummin asua huoneistossa, jossa on keittiövarustus, sillä patikointipäivän jälkeen ei aina ole fiilistä lähteä ulos syömään ja iltapalat yms. on kätevämpi nauttia omassa huoneessa. 


Ehkä osasyy siihen, miksi pidän Madeirasta on, että siellä on mahdollista valita helposti majoitus, joka on ns. saavutettavaa luksusta. Eden Mar on neljän tähden hotelli ja hiukan vanhanaikaisella tavalla fiini paikka. Kuitenkin viikon matkan lentoineen ja aamiaisineen saa alle tonnilla per henkilö. Madeiralla on toki myös moderneja hotelleja infinity pooleineen, samoin kuin viiden tähden luksushotelleja. 

En ole aiemmin ollut Madeiralla näin myöhään keväällä. Toukokuussa voi olla jo hellelukemiakin, mutta todennäköisemmin lämpötila on siinä kahdenkympin kieppeillä, ja yöt ovat vielä viileitä. Odotan jo, että pääsen näkemään Madeiran kukkaloistoa, sillä sen pitäisi olla kauneimmillaan näin huhti-toukokuussa.
 

Kevät on ollut melko kiireinen ja blogi on päivittynyt harvakseltaan. Viime syksyn Madeiran matkan jälkeen innostuin kirjoittelemaan paljon matkapostauksia, mutta nyt en voi luvata samaa, sillä reissun jälkeen vuorossa on kevään opintojen saattaminen loppuun ja loppukeväästä myös juoksumäärät nousevat pitkien polkukisojen lähestyessä. Matkan suunnittelukin on ollut tällä kertaa tosi vähäistä, ainoa suunnittelu tehtiin jo tammikuussa. Matka tuo kuitenkin kaivatun tauon kevään ahkerointiin. Vielä ensi viikko pitäisi jaksaa ja sitten pääsee lomalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...