torstai 31. maaliskuuta 2022

Maaliskuussa juoksu maittoi

Juoksin maaliskuussa enemmän kuin tammi-helmikuussa yhteensä! Mikä ei tosin ollut erityisen vaikeaa, kun alkuvuonna sairastelujen vuoksi juoksut jäivät selvästi normaalista. 

Helmikuun lopulla olo alkoi jo olla suht normaali ja saatoin aloittaa tavoitteellisemman treenin heti maaliskuun alusta. Alkuvuonna kilpirauhasarvoni seilasivat lääkityksen lopettamisen johdosta, mutta kun ne vihdoin asettuivat, sen onneksi huomasi myös voinnissa. Juoksu kulkee nyt ihan eri tavalla kuin liikatoiminnan ja sen lääkityksen aikana. Pari vuotta tässä menikin. Liikatoiminta söi aika paljon lihaksia ja 1,5 vuotta lääkitystä vaikuttaa varmaan myös, eli en ole läheskään siinä kunnossa kuin ennen liikatoimintaa. Juoksun kanssa ei onneksi tarvitse aloittaa ihan nollasta, mutta on vaikea arvioida, mihin kroppani tällä hetkellä pystyy. Liikatoiminnan jäljiltä syke tuppaa nousemaan aika herkästi ja lihaskadon myötä jalat kipeytyvät lenkeistä selvästi totuttua enemmän. Ristiriitaiset fiilikset, kun iloitsen kyllä juoksemisen mahdollisuudesta ja siitä, että kahden vuoden jälkeen on vihdoin mahdollisuus juosta taas täysipainoisesti. Mutta taustalla painaa huoli mahdollisesta liikatoiminnan uusiutumisesta ja juoksukunto on selvästi heikompi mitä ennen sairastumista. Toivon kovasti, että saisin nyt vihdoin treenata terveenä.  

Maaliskuussa kertyi yhteensä 120 juoksukilometriä, joka on kyllä enemmän kuin uskalsin toivoa. Ehkä hiukan alkoi keulia siinä kohtaa, kun huomasin, että vihdoin pystyn taas juoksemaan. Nostin juoksumääriä viikoittain, siten että maaliskuun kovimmalla viikolla meni 35 kilometriä rikki. Se on kuitenkin vielä melko maltillinen määrä ja samoissa lukemissa olin esimerkiksi viime kesänä. 

Maaliskuussa pystyin myös ensimmäistä kertaa tänä vuonna juoksemaan yli kympin lenkkejä. Pitkiksillä tulikin kivasti kilometrejä, kun juoksin jokaisena viikonloppuna pitkän lenkin; 12km, 12km, 16km ja 12km. Noiden kahden viimeisen pitkän juoksun jälkeen jalat olivat kyllä kipeät ja jumissa. Pitäisi muistaa tehdä enemmän kehonhuoltoa ja tietysti täytyy tarkkailla vointia muutenkin. 

Maaliskuun juoksuista jäi kokonaisuudessaan hyvä fiilis ja nyt oli tosiaan tämän vuoden ensimmäinen kunnon treenikuukausi samoin kuin ensimmäinen kunnon treenijakso kilpirauhassairauden lääkityksen päättymisen jälkeen. Toivottavasti kunto nyt lähtee tästä nousuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...