sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Polkujuoksua meren jäällä ja Hirvensalossa

Upean aurinkoisen laskiaissunnuntain kunniaksi suuntasimme tänään polkujuoksemaan meren jäälle. Kävin jäällä juoksemassa jo viime viikonloppuna, ja nyt halusin toteuttaa ideani juosta jäätä pitkin johonkin saareen! 

Hirvensalon saareen johtaa mantereelta vain yksi silta, mutta pitkän pakkasjakson ansiosta Hirvensaloon pääsi nyt suoraan Uittamon poluilta Pitkäsalmen yli. Olen käynyt usein juoksemassa Uittamolla ja Katariinanlaaksossa, mutta Hirvensalo on minulle varsin vieras. 

Nyt katsoin etukäteen kartasta, että sopivasti vain kivenheiton päässä Uittamon uimarannalta kulkisi pieni luontopolku Hirvensalon kaakkoiskulmassa. Kesällä luontopolulle päästäkseen pitäisi juosta pitkät pätkät tietä, mutta hienon jäätilanteen ansiosta se oli nyt ihan eri lailla saavutettavissa!

Jäälle oli muodostunut jo melkoinen polku- ja latuverkosto. Ilman polkuja jäälläkin olisi ollut raskaampi juosta, sillä pieni lumikerros sekä upotti että paikoin luisti jään päällä. Juoksureittiä piti siis hiukan miettiä jopa tasaisella meren jäällä ja piti myös tarkkailla, ettei kompastunut pilkkiavantoon. Menimme jäälle Uittamon tanssipaviljongin kohdalta ja nousimme saareen venevalkaman kohdalta. Hirvensalon luontopolku oli merkitty sinisin Paavonpolun merkein ja se kulki kivaa reittiä lehti- ja mäntymetsässä poiketen myös asuinalueen keskelle. Siirryimme luontopolulta takaisin meren jäälle uimarannan kohdalta ja juoksimme tuossa kohtaa suunnilleen kohtisuoraan vastarannalle Katariinan luontopolulle. Poikkesimme paluumatkalla vielä Uittamon polkuja pitkin Ispoisten uimarannalle, jossa oli laskiaisen kunniaksi reippaasti porukkaa ja pistetty kioskikin pystyyn. Välipalan jälkeen tuosta oli hyvä jatkaa viimeiset kilometrit kohti kotia.Oli todella hauskaa juosta jäällä ja sellaista reittiä, jota ei edes pysty juoksemaan kuin tällaisina talvina, jolloin jää kantaa kunnolla. Jäällä oli hyvä juosta, ei yhtään liukasta eikä luonnollisesti yhtään mäkiä. :D Polkujuoksun metsäisämpi osuus oli sekin helppoa polkua. Näin lumisena talvena poluilla on itse asiassa helpompi juosta kuin kesällä, sillä kaikki juurakot ja kivet peittyvät tasaisen lumipinnan alle. 

1 kommentti:

  1. Kauniita kuvia! Aurinkoisella talvisäällä on kyllä ihanaa suunnata järvelle. Itse kävin paljon hiihtelemässä ja kävelemässä jäillä tänä talvena. Paljon oli pilkkijöitä ja itsekin alkoi tehdä mieli herätellä vanha pilkkiharrastus eloon. Nyt katselin jo hieman erilaisia pilkkivaruste ja jääkaira valmistajia.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...