lauantai 29. helmikuuta 2020

Helmikuussa sain kroppani takaisin

Kirjoitin tammikuussa hermoston ylikuormitustilasta, josta kärsin viime vuoden lopulla. Tammikuussa alkoi jo helpottaa, ja nyt helmikuussa voin ilokseni kertoa, että hermostoni tuntuu toipuneen ja kroppa tuntuu taas omalta.

Etukäteen veikkasin, että helmikuu olisi haastava, sillä perinteisesti se on ollut vuoden huonoin juoksukuu. Arvelin, että satasen saaminen täyteen vaatisi aikatauluttamista ja tsemppaamista. Muiden menojen vuoksi mietin jo etukäteen suunnitelman, jossa juoksisin kuun alkupuolella enemmän, noin 30 kilometriä viikossa, ja kuun loppupuolella vähemmän, noin 20 viikkokilometriä. Tämä olikin hyvä suunnitelma, ja alkukuusta oma tehokkuus oli muutenkin huipussaan, sillä kävin salilla pari kertaa viikossa vielä juoksujen päälle. Loppukuun aikataulullisten haasteiden vuoksi salitreenit jäivät vähäisemmiksi. Korvasin niitä jonkin verran kotitreenillä. Vaikka kotikuntoilu on mulla aina vähän nihkeää eikä koskaan niin tehokasta kuin salilla, olen tyytyväinen, että jaksoin tehdä edes jotain!


Juoksumäärissä tuo suunnitelma toteutui aika kivasti, ja kilometrejä kertyi helmikuussa 101. Tein juuri niin kuin suunnittelinkin, eli suurin osa kilometreistä tuli kasaan kuun ensimmäisellä puoliskolla.

Salilla ehdin käydä 6 kertaa, käytännössä kahdesti viikossa kuun ekalla kahdella sekä viimeisellä viikolla. Olen tuohon määrään tosi tyytyväinen, sillä tein tosiaan myös kotitreeniä silloin, kun en salille ehtinyt.


Sen verran hermostoni on vielä käymistilassa, että kovemmat treenit eivät selvästikään vielä ole hyväksi. Kävin helmikuussa vain kertaalleen pistesuunnistamassa. Vaikka Aurajokirannassa ollut suunnistus oli huippuhauska ja juoksin alle 6 kilometriä, oli kroppani aivan tööt seuraavat kaksi päivää. Juoksin liikaa spurtteja ja kävin suunnistuksen jälkeen pahasti ylikierroksilla. Onneksi tuossa tilanteessa tajusin, että tarvitsen lepoa ja suosiolla jätin seuraaville päiville suunnitellut salin ja lenkin väliin.


Kun sain nyt alkuvuonna hyvin satasen täyteen per kuukausi, on tietysti tarkoitus jatkaa samaa tahtia. Maaliskuu alkaa Teneriffan reissulla, ja se tietysti hiukan jännittää tuon Korona-viruksen vuoksi... Toistaiseksi kuitenkin näyttää, että lomasuunnitelmat toteutuvat, toivottavasti mitään yllättävää ei tulekaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...