perjantai 31. tammikuuta 2020

Tammikuun treenit

Puhelimeni kuva-albumi muistuttaa minua silloin tällöin kuvilla, joita olen räpsinyt tasan kuukausi tai tasan vuosi sitten. Nyt tammikuussa kuvamuistot viime vuodelta ovat palautelleet mieleen viime vuoden alun lumikinoksia ja kovia pakkasia. Tällä kertaa täällä Turun seudulla jatkuu marraskuu jo kolmatta kuukautta. Lumen ja "oikean" talven puute on toisaalta hämmentävää, toisaalta juoksijan näkökulmasta kelit eivät ole olleet lainkaan hullummat muutamia liukkaita päiviä lukuunottamatta.


Asetin tammikuulle etukäteen tavoitteeksi juosta satasen täyteen. Sain vuoden juoksut käynnistettyä perinteisesti heti uudenvuodenpäivänä, ja siitä tulee aina hyvä mieli. Muutenkin yritin juosta mahdollisimman paljon heti vuoden alkuun, sillä epäilin talven tulevan jossain vaiheessa, mutta ihan koko kuun olikin pääosin sulat lenkkipolut. Silti himmailin loppukuusta juoksujen kanssa ja kerkesin salillekin pariin otteeseen kuun vimeisen viikon aikana. Satasen sain täyteen ja vähän ylikin, sillä kuun juoksut jäivät vain pari metriä vajaaksi 107 kilometristä.

Kuun pisimmät lenkit olivat "vain" kymppejä. Hermostoni on edelleen ylikuormitustilassa eikä nyt kannatakaan juosta pitkään tai kovaa. Kävin pistesuunnistamassa kolme kertaa, mutta kahdella kerralla kolmesta etenin enimmäkseen hölkkävauhtia. Tällä viikolla Afrikan tähti - teemainen Turku Street-O sai mut innostumaan niin, että juoksin pitkästä aikaa aika kovaakin rastivälejä. Varsinkin tunnin lopulla, kun aika meinasi loppua kesken, tuli kiire. Tuo oli kyllä superhauska suunnistus. :)


Mun tammikuun uudenvuodenlupauksen teemana oli kehonhuolto. Opettelin taas venyttelemään lenkkien jälkeen. Kävin myös pariin otteeseen hierojalla ja kerran uimassa kylpylässä. Jalat ovatkin olleet nyt selvästi vähemmän tukossa kuin vaikkapa loppuvuonna.

Veikkaan, että helmikuu tulee olemaan haastava. Yritän juosta taas satasen täyteen, mutta se ei ole onnistunut helmikuussa koskaan lukuun ottamatta viime vuotta, jolloin olin viikon juoksulomalla Kanarialla. Nyt ei ole lomaa tiedossa, joten kelit saattavat olla ihan mitä tahansa. Helmikuussa pitäisi myös jatkaa säännöllisiä lihaskuntotreenejä, joten paljon liikuntasuunnitelmia riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...