tiistai 31. heinäkuuta 2018

Helteisen heinäkuun höpötykset

Facebook-fiidissäni on näkynyt useammankin kaverin ihmettelyä siitä, tykkääkö joku tosiaan näistä helteistä. Kyllä tykkää, nimittäin minä! Jotain tekemistä lienee sillä, että olen saanut nauttia lämmöstä ja auringosta kesälomalaisena. Lomailu on mahdollistanut lähes päivittäiset uintireissut ja retket saariston vilpoisempien tuulten pariin.


Helteistä huolimatta puolimaratontreenit ovat edenneet suunnitellusti. Asetin tavoitteeksi juosta heinäkuussa 120 kilometriä, ja sen täytyttyä juoksu on jäänyt hiukan vähemmälle, mutta alkukuusta tuli juostua reippaasti. Viime viikolla tein muutaman päivän Ahvenanmaan reissun ja sen jälkeen viikonloppu meni synttäreitä juhliessa, joten kuun viimeinen viikko ei ollut mitään kilometrien keräilyä. Yhteensä heinäkuussa tuli juostua 134 kilometriä.


Ja tosiaan, olen vaihtanut ikäsarjaa! Nyt mittarissa on 40 ikävuotta. Strategisesti olen jättänyt juoksuhaasteesta Cooperin juoksun odottamaan suynttäreiden jälkeistä aikaa, koska se tarkoittaa armeliaampaa tulostaulukkoa. :D Minkäänlaista ikäkriisiä mulla ei ole, vaan olen suorastaan innoissani uudesta ikäsarjasta. Tarkoitus oli kirjoittaa aiheesta ihan oma postauksensakin, mutta se jäi lomajuttujen vuoksi vielä luonnokseksi.


Lomapuuhaa on siis riittänyt kiitettävästi, mutta paljon on ollut myös kiireettömiä päiviä, joita olen helteen vuoksi viettänyt enimmäkseen rannalla. Olet retkeillyt ja hiukan myös juossut lähialueen saarilla - Vepsässä, Isokarissa ja Ahvenanmaalla, ja yritän näistä reissuista saada myös blogiin juttua aikaiseksi jossain vaiheessa.


Mielestäni kroppani on sopeutunut helteeseen hyvin, ja mm. kuun puolivälissä juostu kovavauhtinen kymppi jäi tavoiteajasta vain kymmenisen sekuntia huolimatta päälle kolmenkympin lämmöstä. Tänään juoksemallani lenkillä olo oli kuitenkin kuin ylikypsällä pastalla: vetelä, tahmainen ja hieman hyytelömäinenkin. Juoksin yhdistelmälenkin: 4 km peekoota ja 4 km veekoota. Tarkoituksena oli juosta vauhtikestävyyttä kuuden kilometrin verran, mutta jäin tavoitevauhdista joka kilometrillä 10 sekkaa, joten vaihdoin kävelyksi jo nelosen jälkeen. Voikohan ilmankosteus vaikuttaa kuumansietokykyyn? Alkuloman kuumassa kuivuudessa ei ollut suurempia ongelmia, mutta nyt kosteammassa hellesäässä olenkin ihan makaronia..?!?


Seuraavaksi juoksen kovempivauhtisia treenejä vasta ensi viikolla, ja silloin helteet taitavat jo väistyä. Elokuun alkuun ohjelmassa on polkuhöntsäilyä Mennään metsään -polkujuoksukiertueella. Ensin Saaristomerellä ja sitten Selkämerellä - Mennään saaristoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...