torstai 17. elokuuta 2017

Suhde lenkkikaveriin rakoilee...

...ihan kirjaimellisesti nimittäin! Rakkaan Garmin Forerunnerini hihna on alkanut murentua :( Tai oikeastaan se on alkanut murentua jo joitain kuukausia sitten ja nykyään kellon hihnasta puuttuu jo palasia! Joihinkin Garminin malleihin saa vaihdettua rannekkeen helpostikin, mutta luulen, että tähän yli 5 vuotta vanhaan malliin ei maksa vaivaa. Olen muutenkin miettinyt uuden juoksukellon ostoa, joten eiköhän se ole edessä nyt, kun nykyinen murenee ranteeseen. Pari vuotta sitten kirjoittelin muuten ihan oman postauksen tälle lenkkikaverilleni.


Näillä näkymin pysyn Garminin leirissä myös uuden kellon kanssa. Vielä pari vuotta sitten olisin todennut, että pysyn Garminin kelloissa, mutta sen jälkeen oman laitteen ja nettipalvelun kanssa on ollut jonkun verran ongelmia. Jossain vaiheessa jatkuvat errorit tiedonsiirrossa alkoivat kypsyttää siihen malliin, että selailin ihan tosissani Suunnon kelloja ja tutustuin Movescount-palveluun sen verran, mitä nyt ilman omaa kelloa pystyy. Suunnon kelloista paljastui yksi isompi vika, eli kellon tietokenttiä ei pysty muokkaamaan kuin tietokoneen sovelluksen kautta. Garminissa on tosi kätevää, kun parilla napsulla saa muutettua kellon näkymää. Esimerkiksi tuolla RunFestissa joukkuekaveri kaipasi nopeusnäyttöä omalle osuudelleen. Muokkasin kelloon sopivan näkymän ja iskin kellon kaverin ranteeseen, kätevää. Tuossa noin kuukausi sitten tuli myös päivitys Garmin Connectiin, ja sen jälkeen palvelu on toiminut ongelmitta. Hyvin suurella todennäköisyydellä siis pysyttelen Garminin laitteissa, niin ei tarvitse opetella uutta nettipalvelua ja siirtää tietoja sinne.


Mun nykyisessä juoksukellossa on perusominaisuudet, eli nopeusnäyttö, matkan ja sykkeen mittaus, väliaikatoiminnot jne. kunnossa. Uudessa kellossa olisi varmaan kiva olla perustoimintojen lisäksi mm. askeltiheyden ja sykevälivaihtelun mittaus, joita nykyisessä ei ole. Sykkeen mittaus ranteesta ei ole erityisen tärkeä, sillä varsinkin talvella kello kulkee mulla yleensä hihan päällä. Nyt kesällä olen kyllä juossut tavallista useammin rantsuun ja matkustanut polkujuoksemaan bussilla, jolloin sykevyön mukaan otto on tietysti ollut hiukan hankalampaa kuin peruslenkeillä, joten olen alkanut miettiä, että ehkä sykkeen mittaus ranteesta olisikin ihan jees ominaisuus.

Vanhan kellon akku alkaa jo vedellä viimeisiään, ja jo maratonilla totesin, että on kätsyä, kun kello toimii myös latautuessaan. Haluan, että uuttakin kelloa voi ladata käytön aikana. Ensinnäkin toivon uudelle kellolle pitkää ikää ja toisekseen, kuka tietää, mitä ultramatkoja tms. tulevaisuus pitää sisällään.

Mikä juoksukello sinulla on käytössä? Oletko siihen tyytyväinen? Suositteletko jotain tiettyä kelloa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...