tiistai 9. elokuuta 2016

Lenkillä rankkasateessa

Ainakin täällä Turussa saatiin viime viikon lopulla nauttia kunnon ukkoskuuroista, jolloin vettä tuli kuin sen kuuluisan Esterin berberistä.

Itse suunnittelin torstaina lenkille lähtöä, kun taivas repesi. Nihkeilin siinä miettien, että loppuisipa tuo sade, niin pääsisin pikku lenkille ja päivän muu ohjelma ei viivästyisi. Sitten tajusin, että mitä oikein ajattelenkaan ja aloin kiskoa juoksuromppeita niskaan päästäkseni vielä sadekuuron kestäessä juoksemaan. Laitoin poikkeuksellisesti pitkähihaisen paidan ja lyhyet trikoot, kun arvelin pitkähihaisen olevan kivempi päällä sadesäässä.


Olikin todella kiva päästä juoksemaan kunnon sateessa. Suurin haitta rankkasateessa mulla on näkyvyyden heikentyminen, kun silmälasit ovat täynnä pisaroita. Muutenhan kesäsade ei juurikaan juoksua haittaa, ei ainakaan lyhyellä lenkillä. Tietysti sade pitää ottaa huomioon pukeutumisessa ja varusteissa, esim. puhelinta ei välttämättä kannata ottaa mukaan ilman vedenpitävää koteloa. Kylmemmällä kelillä sade toki viilentääkin jonkun verran, mutta nyt lämpötila oli mitä mainioin.


Lenkin alkuun väistelin lätäköitä, mutta loppulenkistä porskuttelin suoraan vesikrunneihin. Pitäähän sitä testata, millaista on juosta vettyneillä lenkkareilla, jos vaikka jossain tulevassa kisassa pitää juosta märässä kelissä. Kengissä on myös eroja, vaikka tossuissa ei mitään vedenpitäviä kalvoja olisikaan. Esimerkiksi Asicsin Noosissa sukat kastuvat jo pienessä tihkussakin, kun taas nyt jaloissa olleissa Samomonin Sense Mantroissa vesi pääsi varpaisiin asti vasta loppulenkin vesilätäköissä juostessa. Kun kengissä sitten on kunnolla vettä, niistä tulee huomattavasti kuivia painavammat. Nyt tuntui, että kengissä olisi ollut desikaupalla vettä, mutta se kaikki imeytyi pohjalliseen ja pehmikkeisiin ja tursusi joka askeleella varpaiden välistä. Myös vaatteet tietysti imivät vettä, mutta vaatteiden nousseen painon huomasi oikeastaan vasta kotona, kun riisuin vettyneet vermeet.

Mulla tuo sadelenkki olikin viime viikkojen ehkä kivoin juoksu. Ilma oli raikas ja oli helppo hengittää, eikä kuntoreitillä todellakaan ollut ruuhkaa! Mitenkäs on lukijoiden laita, ovat sadelenkit jees vai nous?

6 kommenttia:

 1. Sadelenkit ovat ihania! Kunhan ei ihan saavista kaatamalla vettä tule. :) Sateella on niin hyvä hengittää, kuten toteatkin, ja muutenkin usein hyvä fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta taas on hauskaa, jos sataa ihan älyttömän rankasti, tulee sellainen extreme-lenkki! Tosin sitten ei kovin pitkää lenkkiä viitsi tehdä, jos jo ekoilla metreillä kastuu litimäräksi.

   Poista
 2. Sadelenkit on aika kivoja! Sateeseen ei ole mukava lähteä, mutta jos ehtii saamaan lämmöt päälle, niin sade ei haittaa yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lähteminen on se vaikein osa. Mutta ainakaan lämmin kesäsade ei haittaa juoksua yhtään. :)

   Poista
 3. Sadelenkeillä on järjestään olleet parhaat fiilikset! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Ainakin siitä tulee hyvä fiilis, kun toteaa, ettei ole sokerista, ja lähtee vaan sadelenkille!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...