sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Paluu lenkkipoluille

Flunssan vuoksi jouduin pitämään viikon taukoa juoksuista. Eilen päätin, että koska kävelyt töihin eivät ole uuvuttaneet, voisin hyvin kokeilla hidasta hölkkääkin. 4 kilometrin lenkki sujui ihan ok, mitä nyt nenä vuoti ihan järjettömästi. Olisi voinut kuvitella, että tauon jälkeen olisin hyvällä fiiliksellä taas lenkkeillyt, mutta olikin tosi nihkeää ihan flunssasta riippumattomasti. Tänään sitten hölköttelin 6 kilometrin lenkin ja se meni jo paljon paremmin. Sellaista "kävellen olisit jo perillä" -vauhtia menin molemmilla lenkeillä, jotta toipuminen ei ottaisi takapakkia.

Jostain syystä mun flunssat on nykyään aina jotenkin epätyypillisiä. Silloin kun sohvaperunoin, olin kahdesti vuodessa flunssassa, joka tuntui menevän aina saman kaavan mukaan. Ensin kurkkukipua ja kuumetta pari-kolme päivää, sitten viikon nuha ja jälkitautina pari viikkoa yskää. Viimeisimmät flunssat ennen tätä ovat olleet sellaisia, että ensioireiden jälkeen ei tauti ole tullutkaan kunnolla päälle. Ja nyt mulla oli järjetön kurkkukipu nelisen päivää, yhtenä päivänä hiukan lämpöä ja nyt hiukan normaalia tukkoisempi nenä. Aika lievä tauti siis tämäkin. En osaa sanoa, johtuuko muutos siitä, että olen paremmassa fyysisessä kunnossa vai siitä, että olen alkanut nappailla vitamiineja ja sinkkiä heti ensioireiden ilmaantuessa. Joka tapauksessa sairastaminen ei ole kivaa, ja jos nyt olen viikon flunssan jälkeen taas juoksukunnossa ja muutenkin aika ok, niin hyvä juttu.

Ensi viikon juoksuista en nyt oikein osaa vielä sanoa. Jos en olisi sairastunut, olisin aloittanut tällä viikolla täysipainoiset treenit kesän puolikkaalle. Suunnitelmissa oli myös juosta kevään eka 20 kilometrin pitkis. Jokohan voisin ensi lauantaina juosta 20 km? Viimeisestä pitkästä (16 km) lenkistä on jo kaksi viikkoa. Entä vauhtitreenit, joko niitä uskaltaa juosta ensi viikolla, vai pitäisikö flunssasta toipuessa pysytellä hitaissa vauhdeissa? Paljon kysymyksiä. Joka tapauksessa en nyt suunnittele vielä loppu-huhtikuun juoksuohjelmaa kovinkaan tarkkaan, kyllä se siitä sitten vähitellen muotoutuu, kun juoksukunto realisoituu.

2 kommenttia:

 1. Hienoa että sinäkin oot päässyt palaamaan juoksun pariin! On se vaan mahtava tunne kun saa taas liikkua.

  Mulla menee flunssat nykyään myös samalla tavalla. Sellaisista kunnon kuumetaudeista on aikaa tosi monta vuotta, ei mun tarvitse olla pois töistäkään kun on vaan pientä nuhaa ja muuta helppoa oiretta. Ainoa haitta on tuo ettei saa harjoiteltua.

  Missä juokset puolikkaan? Entä onko maratonia mietteissä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle taisi itse asiassa käydä vähän vanhanaikaisesti, kun maanantaina oli taas hiukan tukkoisempi olo... Onneksi tänään tuntui jo siltä, että enää hiukan jälkinuhaa, muuten on flunssa takanapäin.

   Juoksen puolikkaan Paavo Nurmi maratonilla, jo neljättä kertaa. :) Ja joo, kyllähän se kokonainenkin on mielessä, mutta vielä en ole mitään varsinaisia suunnitelmia sen eteen tehnyt.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...