maanantai 9. marraskuuta 2015

Salikausi käyntiin

Piti korkata salikausi jo viime viikolla, mutta siinähän kävikin sitten vanhanaikaisesti, kun raskaan työpäivän jälkeen jäinkin vaan kotiin mussuttamaan suklaata. Tänään meni sitten paremmin, töiden jälkeen vedin nassuun jätskiä ja sen voimalla jaksoin lähteä salille. :)

Olen nyt peräti jo kolmena vuonna vetänyt vuoden alkuun (tammi-maaliskuulla) pienen salikauden, jolloin olen ensisijaisesti yrittänyt saada vähän voimaa tuonne berberiin. Tänä vuonnakin kävin alkuvuodesta noin 10 kertaa salilla, mutta nyt aion pitää myös marras-joulukuussa salikauden. Salitreenailu ei siis kuulu ohjelmaani kuin näin kausiluontoisesti. Koska tämän vuoden juoksut ovat menneet hyvin ja tavoitteet jo pääosin täyttyneet, otan loppuvuoden kevyemmin juoksun suhteen. Tammikuussa ajattelin sitten korkata ensi vuoden juoksut ihan kunnon kilometreillä, ja ottaa kesään valmistavan salitreenijakson helmi-maaliskuussa, jonka jälkeen ohjelmassa onkin sitten Paavo Nurmen puolikkaalle tähtäävä juoksutreenikausi.
Kävin 2012 syksyllä Turun kaupungin järjestämän kuntosaliharjoittelun ABC-kurssin. Ennen tuota kurssia olin käynyt salilla viimeksi lukiossa, joten kurssi oli todellakin tarpeen. Ilman sitä tuskin olisin älynnyt esimerkiksi sitä, että salin laitteita kuuluu säätää omien mittasuhteiden mukaisiksi! Tärkein kurssista mukaan jäänyt juttu oli kuitenkin rohkeus mennä salille. Aiemmin koin treenaamaan lähtemisen jossain määrin jännittäväksi ja ahdistavaksikin, kun ajattelin, että en osaa mitään ja kaikki muut salilla kävijät varmasti huomaavat sen. Kurssin jälkeenkin salilla käynti oli alkuun vähän hermostuttavaa, kunnes joidenkin kertojen jälkeen tajusin, että ketään siellä ei kiinnosta mun treenaukset, kun itsekin keskityn aina vain omaan tekemiseen. Nykyään uskallan mennä salille yksin ja keskityn omaan treeniin, ja ihan tykkäänkin siitä, vaikka ei se mun ominta aluetta olekaan.

Kurssilla keskityttiin vain salin laitteiden käyttöön, vapailla painoilla tehtäviä liikkeitä ei opetettu. Tiedän, että vapailla painoilla saisi tehtyä varmaan tehokkaammin ja juoksuun lajinomaisemmin liittyviä liikkeitä, mutta olen pitäytynyt kuntosalilaitteissa. Kotona käsipainoilla olen toki joitain liikkeitä tehnyt, mutta salilla en, koska mulla ei ole ketään, joka vapaiden painojen kanssa tehtäviä liikkeitä neuvoisi, ja näin liikunnallisesti lahjattomana uskoisin itsekseni tekeväni kuitenkin väärin...

Saliohjelmani ykkösjuttu on siis saada (juoksu)voimaa pakaroihin ja takareisiin sekä saada korsetti kuntoon vatsa- ja selkäliikkeillä. Yläkroppaa teen hiukan pienillä painoilla lähinnä päätetyön vastapainoksi vetreyttämään hartioita ja yläselkää. Aiemmin tein myös hauiskääntöä raskailla painoilla - ihan vaan kasvattaakseni habaa :D - mutta viime aikoina en ole enää vaivautunut. Silloin tällöin mietin, että toki voisi joskus yrittää kasvattaa lihaksiakin, mutta koska en kuitenkaan viitsi raahautua salille kuin 1-2 kertaa viikossa, haluan pitää treenin mahdollisimman kompaktina ja tehdä koko kropan kerralla.

Päivästä jäi hyvä mieli, kun sain korkattua salitreenit heti maanantaina. Saas nähdä, onko huomenna paikat kipeät, kun eivät ole vielä lihaskuntotreeniin tottuneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...