keskiviikko 31. heinäkuuta 2024

Heinäkuun hölkät

Lähdin heinäkuun juoksuihin hyvin sujuneen kesäkuun jälkeen. Koko kevään vaivannut piriformiksen/alaselän vaiva oli alkanut helpottaa ja juoksin kesäkuussa vuoden toistaiseksi pisimmät lenkit. Heinäkuussa oli tarkoitus vielä pidentää pitkää lenkkiä ja juosta kovat kilometrit. 


Lopulta juoksin heinäkuussa 126 kilometriä. Se oli pari kilometriä vähemmän kuin kesäkuussa, vaikka ennakkoon haikailin jopa 140 kilsan tavoitetta, minimin ollessa 120 kilometrin ylitys. Juoksin kolme ehjää himppaisen päälle 30 kilomerin viikkoa, mutta en sen enempää, joten kilometrit jäivät tuohon. Kesälomarientoja oli sen verran, että juoksuista tuli sitten hiukan joustettua.


Juoksin kuitenkin heinäkuussa vuoden pisimmän lenkin, 20 kilometriä poluilla. Tuon lenkin lisäksi juoksin vain yhden yli kympin pitkiksen, 12 kilometrin polkulenkin. Lenkkien lyhyys osittain selittää myös kuukauden kilometrimäärää. Olen kyllä ihan tyytyväinen kuun juoksuihin, vaikka ehkä vähän enemmän kilometrejä olinkin kuvitellut saavani. Vaiva ei ole pahentunut ja olen pystynyt tekemään myös muutaman mäkitreenin. Nuts Pyhä koittaa kymmenen päivän päästä ja siellä odottaa puolimaraton poluilla. En missään nimessä lähde kisaan parhaassa mahdollisessa kunnossa, mutta ainakin olen nyt saanut pari kuukautta treenattua ihan kunnolla. 


Hölkkäilyn lisäksi heinäkuu on pitänyt sisällään mökkeilyä, uimista, reissuja, musiikkia, lautapelejä, purjelaivoja, hyvää ruokaa ja hyvää seuraa. Kesän soisin jatkuvan vielä elokuussakin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...