tiistai 8. syyskuuta 2020

Eväsretki - toimivat termospullot

Olemme perheenjäsenten kanssa jo vuosien ajan - oikeastaan vuosikymmenten ajan - tehneet kesäretkiä kunnan virkistysalueelle lapsuudenkotini maisemissa. Paikalla on yleinen uimaranta, sauna ja grillipaikka, ja se on kiva lähiretkikohde. Olen useasti reissuilla jäänyt autosta kesken matkan ja juossut vaikkapa viimeiset kahdeksan kilometriä paikalle. Samalla olen voinut nauttia maalaismaisemasta ja luonnonkukkasten loistosta tien poskessa. Nyt kun en päässyt kesällä oikein kunnolla juoksemaan, teimme siskon kanssa tuonne ihan perinteisen eväsretken kesällä, kun oli vielä hellettä. Vaikka tykkään retkeillä patikoiden ja juosten, täytyy sanoa, että autolla retkeilyssä on puolensa. Meillä oli mukana kunnon piknik-varustukset koko päivän rannalla oleiluun. 

Tuolla eväsretkellä tuli todettua, että ruokatermos on superkätevä päiväretkillä metsäpalovaroituksen aikaan, kun tulta ei voi tehdä. Samoin valmiiksi termospulloon keitetty kahvi oli reissussa ihan ehdoton, kahvi maistuu aina superhyvältä ulkoilmassa. Näin syksyn tullen lämmin ruoka retkellä on kiva juttu joka tekee ruokatauosta astetta paremman ja lämmittää vähän vilpoisamma kelissäkin! Niinpä ajattelinkin vinkata tässä toimivista termoksista, joilla retkille saa kätevästi mukaan maistuvat eväät.

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Ruokatermos 


Ruokatermos on mainio keksintö, kun haluaa ottaa retkelle mukaan muutakin kuin kylmiä eväitä, mutta ei halua tehdä reissussa tulta. 

Ruokatermoksia myydään paljon 750 ml  koossa esim. ihan tavarataloissa. Tuo koko on vain mielestäni hiukan huono, sillä kahdelle hengelle tuosta tulee aika pienet annokset ja yhdelle tuo on liikaa. Kahdelle hengelle kätevämpi voisi olla esimerkiksi tämä 1,2 litran ruokatermos.

Jos haluaa hankkia ruokatermoksen vain itselleen, niin Primuksen Lunch Jugeja löytyy parissa eri koossa ja useassa eri värissä. Linkit tuossa kuvan alla.Lisävinkkinä sellainen, että ruokatermos toimii myös kesäkuumalla, jos haluaa ottaa eväsretkelle jäätelöä! Jäätelö säilyy pakasteena ainakin pari-kolme tuntia laadukkaassa ruokatermoksessa.

Juomatermos


Kahvia, teetä tai kuumaa mehua on kiva ottaa mukaan vähän lyhyemmällekin patikoinnille tai eväsretkelle. Jos retkellä tekee ruoan laittoa varten kuitenkin tulet, niin samalla kannattaa keittää vettä termospulloon, niin voi pitää vielä kahvi- tai teetauon myöhemmin.

Thermoksen terästermos on valmistettu kestävästä erikoisteräksestä, jonka johdosta se on n. 30 % kevyempi kuin tavanomaiset terästermokset. Näillä on myös peräti 10 vuoden takuu. Tykkään näistä metallinhohtoisista väreistä ja Thermoksen juomatermokset ovat nyt myös alennuksessa Scandinavian Outdoorissa, linkit kuvan alla.


Terästermos on helppo pitää puhtaana, mutta korkkiin saattaa ajan kuluessa tarttua makua ainakin kahvista. Huomasin nyt surffaillessani, että näihin termoksiin saa myös vaihtokorkin tarvittaessa. Kätevää, ainakin jos pullo todella kestää käytössä sen yli kymmenen vuotta. Kierrekorkki löytyy tästä linkistä ja kaatamista helpottava automaattikorkki tästä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...