keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Lahjaideat juoksuun ja patikointiin

Käsi ylös, kenellä on jo joululahjat hankittuna? Itse pyrin aina miettimään lahjoja hyvissä ajoin ennakkoon, koska haluan antaa vain harkittuja ja tarpeellisia asioita. Viime hetken paniikissa harvoin tulee tehtyä hyviä valintoja. Ja täytyy myöntää, että verkkokauppojen sopivasti ajoitetut alennuspäivät, black weekiksi laajentunut black friday ja cyber monday, houkuttelevat tilaamat jouluostokset verkosta viimeistään näin marras-joulukuun vaihteessa.

Kokosin tähän postaukseen lahjavinkkejä juoksijoille ja vaeltajille. Olen patikointireissulla todennut, etten tarvitse juuri mitään erikseen vaelluksille, vaan juoksukamat toimivat hitaammassakin vauhdissa. Juostessa päällä on vähän vähemmän vaatetta, mutta varusteiden keveys ja toimivuus korostuu kummallakin tavalla reippaillen.

Postaus sisältää mainoslinkkejä, joiden kautta tehdyistä ostoksista saan pienen prosentin komissiota (n. 5-10% ostosten loppusummasta). Pelkästä linkin klikkaamisesta en hyödy rahallisesti, ainoastaan linkin kautta tehdyistä ostoksista. 

Edit: Poistettu osa tuotelinkeistä toimimattomina.

Juoksuvaatteet talvilenkeille


Ajankohtainen lahjaidea on hankkia toimivat juoksuvaatteet talvilenkeille. Olen ennenkin kehunut, miten nämä SOCin talvitrikoot ovat talven parhaat juoksuhousut. Trikoot ovat tavallisia paksummat ja niissä on pehmeä sisäpuoli. Ja ne ovat melkein pelkkää heijastinta, mikä toimii talven pimeydessä kirjaimellisesti loistavasti. Trikoot ovat nyt Stadiumilla -30% alennuksessa!

Jos haluaa hiukan hillitymmin heijastavat talvitrikoot, nämä saman sarjan talvitrikoot ovat toimiva valinta. Hyvän talvivaatesetin saa edullisesti, kun yhdistää trikoihin tämän paidan, joko purppurana tai mustana. Itselläni on tuo setti parin vuoden takaa, ja vaatteet ovat pysyneet tosi hyvinä lukuisissa pesuissakin. Paita on kuitenkin varsin lämmin, ja itse olen käyttänyt sitä harvoin juoksussa. Mutta patikointiin se on tosi passeli! Myös nämä vaatteet kuuluvat tuohon Stadiumin -30% alennuksen piiriin.


SOCin talvitrikoot heijastavalla printillä | Musta talvijuoksupaita | Settihintaan kuuluvat SOCin talvitrikoot | Talvijuoksupaita viininpunaisena 

Juoksureppu - polkujuoksijalle, työmatkajuoksijalle, vaeltajalle


Olen matkajuoksija ja tykkään elämyksellisistä lenkeistä. Sellaiset lenkit voivat kestää vaikka useamman tunnin ja päättyä vaikka uimarannalle. Toisinaan juoksen myös työmatkat. Kaikilla näillä juoksuilla juoksureppu on must. Urheilureppu eroaa tavallisista kaupunkirepuista siinä, että se on ergonomisesti muotoiltu ja kevyt. Isompi urheilureppu toimii hyvin myös päiväpatikoilla.

Mielestäni urheilurepussa pitää olla myös kunnon taskut repun olkahihnoissa, jolloin pienet tavarat, kuten puhelimen, saa kätevästi esiin reppua riisumatta. Varsinkin hienoissa maisemissa patikoidessa ja juostessa kameraa tulee kaivettua esiin tiuhaan, mutta hyvässä repussa sen saa esiin ja takaisin vetoketjun taakse taskuun vaivattomasti.

Kaupoissa on paljon laadukkaita reppuja, joista puuttuvat taskut hihnoista, mutta ainakin itselle ne ovat ehdoton kriteeri juoksureppua valitessa. Tähän valitsin vain reppuja, joissa on vetoketjutaskut olkahihnoissa. Tämä Camelbackin juoksureppu on niin pieni ja kompakti, että se on käytännössä juomaliivin ja pienen repun yhdistelmä. Varmasti toimva varsinkin lyhyemmillä matkoilla ja polkujuoksuilla, joilla ei ole tarpeen pakata mukaan paljon tavaraa. Hinta on alle 70 euroa, mikä on  mielestäni melko kohtuullinen juomarakon sisältävästä laadukkaasta juoksurepusta.

Stadiumille oli tullut mielenkiintoinen uusi merkki, Silva, jonka valikoimista löytyi tällainen juoksuliivi. Kyseessä on samantyyppinen juomaliivin ja repun yhdistelmä, mutta tässä on tilaa tavaroille jopa 10 litran verran. Siihen mahtuu jo aika hyvin esimerkiksi työvaatteet tai evästä pidemmällekin patikointi- tai juoksumatkalle.


Juoksukirja lahjaksi


Tässä kaksi aivan erilaista kotimaista juoksukirjaa: kumman sinä valitsisit pukinkonttiin?

Harjoittelun perusteista kattavasti yhden suomalaisen huippujuoksijan kirjoittamana. Kirja sopii erityisesti aloittelijoille sekä niille, jotka kaipaavat kirjahyllyynsä perusteoksen juoksuharjoittelusta. Kirjailijan persoona pääsee esiin omien juoksukokemusten myötä, mutta enimmäkseen kirja on tiukkaa asiaa.

Hämäläisen kirja koostuu pienistä omaelämänkerrallisista tarinoista, joista jokainen vastaa osaltaan kysymykseen miksi juoksen. Kirja sopii elämysjuoksijalle ja kaunokirjallisuudesta pitäville.


Pientä kivaa


Sekä juoksijalle että vaeltajalle sopivia lahjoja ovat kivat asusteet. Lämmönsäätely on tärkeää ulkona liikkuessa, sillä liikaa vaatetta tarkoittaa vähintään tukalaa oloa. Ja viileällä on avainasia pitää itsensä tarpeeksi lämpimänä.

Buffihuivi on superkätevä, sillä se on monikäyttöinen toimien mm. kaulurina tai pipona.

Juoksuhanskat toimivat kaikessa muussakin ulkoilussa.

Retkeilykartan avulla polkujuoksu- tai patikointireitti löytyy helpommin. Tässä on myös elämyslahjan paikka. Yhteinen patikointireissu lahjansaajan kanssa on taatusti laatuaikaa ja aineeton luontomatkailulahja!

________________________________________________________________


Eikö tästä postauksesta löytynyt mitään sopivaa pukinkonttiin? Lahjaideoita juoksijalle löytyy myös aiempien vuosien postauksista: Tsekkaa siis vuoden 2017 lahjaidet ja vuoden 2018 lahjavinkit!

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...