perjantai 9. lokakuuta 2015

Kisaraportteja

Olen hakenut maratonfiilistä ja henkistä valmistautumista etsimällä blogeista kisaraportteja ekasta kokomarasta. Tässä muutamia parhaita rapsoja:

http://passihammasharjajalenkkarit.blogspot.fi/2015/06/milta-tuntuu-juosta-ensimmainen-maraton.html
"Kaveri kysyi juoksun jälkeen, missä kohtaa tiesin pääseväni maaliin. Mietin hetken ja päädyin tulokseen, että ehkä 20 metriä ennen maalia."

http://alsosprachjussi.blogspot.fi/2013/09/milta-tuntuu-juosta-maraton.html
"Huomatkaa, että en ole 28 kilometrin jälkeen miettinyt juoksemista mitenkään analyyttisesti. Koska analytiikasta siinä ei ole kyse. Ei tekniikasta, ei ravinnosta. Siinä on kyse mielensä vittuilun sietämisestä. Mieli eli kroppa on paniikissa, koska sitä ei ole koskaan altistettu moiselle rääkille. Se käyttää koko arsenaalinsa tsempin tuhoamiseen. "

http://kevyetkilometrit.blogspot.fi/2012/09/ensimmainen-maraton-takana-42.html
"Tajuan että nyt pitää tsempata että ylipäätään pääsen millään tavalla maaliin. Juokseminen on poissuljettu vaihtoehto, käveleminen tai konttaaminen on todennäköisin tapa jolla ylitän maaliviivan."

http://juoksevabasiliski.blogspot.fi/2015/05/ensimmainen-maraton-tukholmassa.html
"Pisin lenkkini ennen maratonia on 30 kilsaa. Odotin ja pelkäsin muuttuuko juokseminen paljon rankemmaksi tuon jälkeen. Ei se muuttunut. Kun kilometrejä oli takana 32 (eli kymmenen jäljellä), aloin pikkuhiljaa kiristää vauhtia."

Lainausten perusteellakin sen voi jo päätellä, että aika monella juoksijalla ensimmäinen maraton on todella rankka kokemus, johon harjoituslenkit eivät ole täysin valmistaneet. Hirvittää. Jos muistissanne on lisää mielenkiintoisia mararaportteja, laittakaa linkkejä!

6 kommenttia:

 1. Eikä ole noin rankka! :D Paitsi mulle koska olin surkeasti valmistautunut verrattuna sinuun. Se on just niin rankka kuin siitä itselleen tekee ja olen ihan varma että selviydyt maratonista ilman hämärän rajamailla haahuilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee :) Et sä ollut ainoa, jolle eka mara oli ollut melkoinen koettelemus. Mä haluan valmistautua kaikkeen, mutta toivon tietty, ettei menis ihan Twilight Zoneksi :)

   Poista
 2. En mäkään muista että eka maraton olisi ollut jotenkin ihan kamalaa. Riippuu varmaan aikalailla siitä vauhdista ja tehdyistä treeneistä. Kaksi olen juossut, eikä seinää tullut vastaan kummallakaan kerralla. Kiinnitin kyllä erityisen paljon huomiota energiansaantiin ja olin sitä pitkillä lenkeillä etukäteen testannutkin. Ei mee twilight zoneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän niitä hyviäkin kokemuksia ekalta maralta löytyy. Ja siihen olen treeneissä tähdännytkin, että eka kokomara ei olisi ihan kamala kokemus. Silti jänskättää! :)

   Poista
 3. Hauska nähdä että joku on mun pitkän sepustuksen jaksanut lukea, toivottavasti ei hirveästi pelottanut! Hyvä blogi sulla jään varmasti seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun sepustushan oli tosi hauskasti kirjoitettu, nauroin monta kertaa lukiessani! Kiitos!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...