lauantai 5. elokuuta 2023

Piipahdus Puurijärvelle

Sateisen kansallispuistoretken toisena päivänä päätimme Isojärven sijaan suunnata jo kotiin päin. Matkan varrelle osui sopivasti Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto, joka oli myös uusi puisto minulle. Puurijärvi sijaitsee Satakunnassa hiukan Huittisista pohjoiseen.


Kansallispuisto koostuu nimensä mukaisesti Puurijärvestä, joka on varsin umpeenkasvanut lintujärvi, sekä Isosuosta ja sen läheisistä soista. Kansallispuistossa on isoja rauhoitettuja alueita ja patikointipolut ovat varsin lyhyitä. Märällä kelillä päätimme jättää väliin pitkospuisen suoreitin.

Kävimme piipahtamassa Puurijärven lintutornilla. Polku tornille on alle kilometrin mittainen ja ensimmäiset 400 metriä siitä on esteetöntä, eli polku oli erittäin helppokulkuinen, tosin märkyydestä johtuen paikoin oli liukkaita paikkoja.

Puurijärvi on luontoon.fi:n mukaan 450 hehtaarin suuruinen ja Suomen runsaslintuisimpia järviä. Järvi on lähes kauttaaltaan yhtenäisen saraikon, ruovikon ja kortteikon peitossa. Järven rannoilla on luhtaniittyjä ja kosteita pensaikkomaita. Polku Kärjenkallion lintutornille kulkee lehmälaitumen halki. Lehmät tekevät maiseman hoitoa laiduntamalla rantaniityillä. 


Vierailumme ajankohta, elokuun alku, oli lintujen bongailun kannalta melko huono. Toisaalta saimme kävellä rauhassa ilman muita kulkijoita. Puurijärven lintutorni on 18 metriä korkea ja nähtävyys sinänsä. Rohkenin kiivetä torniin, sillä se oli erittäin tukevaa tekoa. Lintutornista olikin hienot näkymät umpeenkasvaneelle järvelle.


Onnistuimme epävakaisesta säästä huolimatta patikoimaan kastumatta lyhyen reitin. Pois päin ajaessa huristelimmekin sitten rankkasateen läpi. Puurijärvi-Isosuo oli aika lailla sopiva kohde tällaiselle "matkan varrella" piipahdukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...