sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Mystinen kantapääkipu (vol. 2)

Huoh. Itku lyhyestä ilosta tai jotain sinne päin. Harmillisesti kantapääni kipeytyi juuri pitkän lenkin alla ja mainiosti sujuneisiiin juoksuihin tulee nyt jonkinlainen tauko. Mulla on ollut samanlainen vaiva joskus vuosia aiemminkin, ja mahtoikohan tulla nyt ihan samasta syystä... 

Viimeksi vaiva ilmoitti itsestään, kun olin joutunut päivän seisoskelemaan kovapohjaisilla kengillä. Nyt kipu tuli festareiden jälkimainingissa! Älkää lapset juhliko, se on vaarallista. Sinänsä lohdullista, ettei kipu taida johtua juoksusta, mutta ehkä sitäkin enemmän sapettaa, että nyt en voi vaivan vuoksi juosta! Kantapää siis kipeytyi illan aikana, kun olin seisoskellut pitkään ja kipu tuntuu suoraan kantapään alla sekä ehkä inasen ulkosyrjällä.

Mulla olisi ollut tänään juoksuohjelmassa viimeinen pitkä lenkki ennen Kainuu Trailia. Se jäi nyt tekemättä. Lähdin juoksemaan, mutta palasin kotiin jo 7 kilometriä mittarissa. Siinäkin oli jo liikaa... Käytännössä jo lenkin alusta asti kinasin itseni kanssa, onko tässä juoksussa mitään järkeä. Oli selvää, ettei ollut, mutta koska olen toisinaan kovin typerä, en meinannut sitä uskoa. Mielessä pyöri liikaa se, että lenkin väliin jääminen tuhoaisi harjoitusohjelmani ja ensi viikon tiukka ohjelma, joka ei sallisi toista mahdollisuutta pitkälle lenkille. Näitä vatvoessa en kääntynyt heti kotiin vaan jatkoin sen verran pidemmälle, että joka askeleella sattui. Siinä kohtaa jo tyhmempikin tajuaa palata kotiin.

Tekstistä varmaan käy ilmi, että sapettaa. Mutta ei nyt voi muuta kuin toivoa, että vaiva hellittää hyvissä ajoin ennen Kainuu Trailia ja pääsen vielä jokusen harjoituslenkin juoksemaan ennenkin. 4 kommenttia:

 1. Jos kyseessä on kantakalvon tulehdus, jalkaa ei kannata lepuuttaa liian pitkään. Sanoisin, että noin viikon, kahden kuluttua voi kokeilla juoksua, toki alkuun rauhalliseen tahtiin. Siis vaikka kipu ei olisi vielä poistunut. Itselläni oli nimittäin kantakalvon tulehdus, ja tiedän parikin juoksijaa, joiden vaiva pitkittyi liian kauan jatkuneen liikkumattomuuden takia. Eräs jalkapalloilija kärsi tuosta vaivasta kolme vuotta, kunnes toipui saatuaan kollegaltaan ohjeen: lähde juoksemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ohjeista! Toivotaan, että menisi viikossa ohi, niin ei pilaisi tulevaa kisaa. Yritän tosiaan n. viikon ottaa nyt rauhallisesti ja hoitaa jalkaa.

   Poista
  2. Eipä mitään. Sen verran vielä, että vaikka kipulääkkeiden avulla ei pidä juosta, niin ensimmäisen lenkin (n.7km) jälkeen otin kipulääkettä. Tulehdus lähti paranemaan lähes heti tuon jälkeen. Olisin tietysti voinut ottaa sen Buranan ennen lenkkiäkin, mutta tarkoitus oli, että juoksu onnistuu lääkkeettä. Timo V.

   Poista
  3. Luulen, että joku tulehdus kantapäässä on, kun kipu rauhoittuu kylmällä ja tulehduskipulääkkeillä, mutta lämpimästä ei tykkää. Kantapäässä on myös limapussi joka voi tulehtua, eipä sitä näin maallikkona voi varmaksi sanoa, mikä vaiva on kyseessä. Lepoa, kylmää ja lääkekuuri, jospa niillä alkaisi parantua. Viimeksi kun oli samanlainen oire, se onneksi helpotti n. viikossa.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...