keskiviikko 19. toukokuuta 2021

Blogin 400. teksti

Blogialusta kertoo kivasti, montako tekstiä tässä vuosien varrella on tullut kirjoitettua. Koska tykkään tilastoista, niin päätin omistaa tämän 400. julkaistun kirjoituksen blogin tilastoille!

Aloitin blogin 20.8.2015. Olen ihan joka vuosi unohtanut blogisynttärit, mutta sentään kirjoittanut pari kertaa synttärien jälkeen jotain aiheesta. Blogin kolmivuotissynttärien kunniaksi kirjoitin aiheesta Miksi bloggaan? ja 5-vuotissynttärien jälkeen tein katsauksen kuluneisiin blogivuosiin postauksessa Blogi 5 vuotta! Ala- ja ylämäkiä matkan varrelta.

Olen ollut ahkerimmillani bloggaajana lokakuussa 2015, silloin olen julkaissut peräti 14 postausta! Ei ihme, että tuolloin olen tykännyt kirjoitella, sillä lokakuun lopussa juoksin ensimmäisen maratonini ja siitä tietysti riitti juttua. Epäaktiivisin olen ollut loppuvuonna 2016, kun selkävaiva pakotti juoksutauolle - ei ollut pahemmin juoksukuulumisia kerrottavana.

Yli 5 vuoden bloggaamisen saldona on lähes 130000 lukukertaa! Aivan käsittämätön luku, kun ottaa huomioon, etten ole bloggaajista missään nimessä aktiivisimmasta päästä. Yksittäisiä postauksia luetaan muutamasta kymmenestä kerrasta useisiin tuhansiin kertoihin. Blogin luetuimpien postausten listalla on useampi vanha postaus, jotka eivät mielestäni sinne oikein edes kuuluisi - ne ovat kirjoituksia, joihin en ole hirveästi panostanut, mutta jotka jostain syystä nousevat esiin hakukoneiden tuloksissa. En ole kirjoittanut blogia hakeakseni klikkauksia ja hakukonenäkyvyyttä, mutta jotkin postaukset tuntuvat silti kiinnostavan ihan ihmeellisen paljon googlettelijoita.

Sillä Googlestahan suurin osa kävijöistä tänne blogiin löytää. Se on ylivoimaisesti suosituin viittaaja. Facebook tulee hyvänä kakkosena, vaikka perustin blogille Facebook-sivut vasta loppuvuonna 2017. Kolmanneksi suosituin liikenteen lähde on blogit.fi -sivusto, jossa blogini on muuten liikuntablogien listalla viidentenä. Instagramista liikennettä tulee jonkin verran ja samoin muiden liikuntablogien kautta näkyy porukkaa löytäneen tiensä tänne.

Käytän blogiteksteissä aihetunnisteita. 400 postausta koostuu seuraavista aiheista:

  • Juoksu, 239 postausta. Tämä nyt ei liene yllätys muuten kuin siinä mielessä, että mitä ihmettä ne 161 muuta postausta sitten käsittelevät???
  • Kuukausiyhteenveto, 68 postausta. Tällaiselle tilastohullulle sopivasti teen joka kuun päätteeksi yhteenvedon sen kuukauden juoksuista.
  • Juoksutapahtumat, 70 postausta. En edes mielestäni ole mikään tapahtumajuoksija, mutta on niitä tullut tässä vuosien varrella kierrettyä ja kirjoiteltua. Samaa aihetta liippaavat kisaraportit, 27 postausta.
  • Polkujuoksusta olen kirjoittanut 66 postauksen verran. Innostuin poluilla juoksemisesta keväällä 2017 ja tuolta tieltä polulta ei näy olevan paluuta.
  • Matkailu on innostanut minua kirjoittamaan 54 postausta, jotka ovat muuten joitain blogin haetuimpia sisältöjä. Tai siis olivat ennen viimeistä vuotta...
  • Juoksuvarusteista olen sanaillut 43 postausta.
  • Juoksun ohella olen harrastanut myös patikointia ja kirjoittanut aiheesta 38 postauksen verran.
Tässä pieni katsaus blogin tilastoihin. Voi olla, että nämä eivät kiinnosta pätkääkään ketään muuta kuin minua itseäni, mutta jaoinpahan huomioni teillekin. Tilastojen takana on paitsi oma innostukseni juoksuun ja muuhun liikuntaan sekä siitä kirjoitteluun, myös tietysti te lukijat. Olen kiitollinen jokaisesta lukukerrasta ja lukijasta ja yritän jatkossakin kirjoittaa sisältöä, joka edes mahdollisesti tuntuu mielenkiintoiselta jostain muustakin kuin vain itsestäni. :D Tässä vielä teille virtuaalinen kukkapuska kiitokseksi!





2 kommenttia:

  1. Hei. Minä kyselin aiemmin siitä Salomonin juoksurepusta ja palasin sen jälkeen lukemaan juoksujuttuja lisää. Mielenkiintoista luettavaa löytyi paljon ja niitä lukiessa vierähti useampi tovi. Moni seuraamani juoksublogi on lopettanut, joten kiva, että löytyi tämmöinen, joka päivittyy edelleen säännöllisesti.
    Minua kiinnostaisi tietää, aiotko tänä vuonna osallistua kisoihin, jos niitä järjestetään? Itselläni on tähtäimessä syksyllä puolimaraton. Toivon mukaan nyt onnistuu, koska viime syksynä tapahtuma peruuntui.
    Mukavaa kevään ja kesän jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu, että olet viihtynyt blogin parissa!

      Olen itse asiassa ilmoittautunut jo kahteen juoksutapahtumaan kesälle, mutta en ole näistä blogissa puhunut, kun varsinkin tuo ensimmäisen toteutuminen on epävarmaa. Olen siis ilmoittautunut Bodom Trailiin ja Paavo Nurmi Trailille. Monivuotinen perinne juosta puolikas Paavo Nurmi Marathonilla taitaa jäädä taas tänä vuonna väliin, koska saan koronarokotuksen toisen annoksen juuri ennen sitä, en uskalla siihen ilmoittautua... Kaikenlaisia epävarmuuksia on ilmassa tämän vuoden juoksutapahtumien osalta siis, mutta toivottavasti pääsee jonnekin kisaamaan!

      Ihanaa alkukesän jatkoa ja kiitos vielä ilahduttavasta kommentistasi! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...