lauantai 31. elokuuta 2024

Elokuun ulkoilurieha

Hyvää Suomen luonnon päivää! Tänään oon juhlistanut päivää jo käymällä lenkillä ja uimassa. :)

Elokuu oli kokonaisuutena reipas ulkoilukuukausi, kun suuntasimme pidemmälle reissulle Lappiin. Matkalla tuli vierailtua kolmessa kansallispuistossa, valloitettua useampia tuntureita, uitua sekä joessa että järvissä ja ulkoiltua muutenkin reippaasti.

Tavoittelin elokuussa vähintään sataa juoksukilometriä ja tavoite täyttyi, kuten toistaiseksi joka kuussa tänä vuonna. Juoksin yhteensä 113 kilometriä. Lapin reissulla tuli lisäksi patikoitua n. 36 kilometriä, eli mukavasti tuli kuntoilua tässä kuussa. Matkalla juoksin myös vuoden toistaiseksi ainoan juoksukisan, eli Nuts Pyhän puolimaratonin. Juoksukisa oli virallisesti 21,8 kilometriä ja se olikin kuun pisin lenkki. Sen lisäksi Lapissa juoksin Lemmenjoella Joenkielisen kierroksen, 16 kilometriä. Kuun muut lenkit olivat maksimissaan kympin juoksuja. 

Elokuussa sain kasaan myös vuoden isoimmat nousumetrit. Hiukan nurinkurisesti näistä suurin osa tuli Nuts Pyhän kisan jälkeen... Kisassa olin vaikeuksissa raskaissa pitkissä ylämäissä, kun en ole pahemmin mäkitreeniä tehnyt. Mäkiä tuli sitten tarvottua sekä kisassa että sen jälkeen siihen malliin, että elokuussa tuli juosten yli 2000 nousumetriä ja patikoiden vielä verttitonni siihen päälle.


Kelit suosivat meitä Lapin matkalla, ja olihan tässä kuussa muutenkin vielä tosi ihania kesäkelejä. En käynyt ihan yhtä ahkeraan uimassa kuin keskikesällä, mutta edelleen tarkeni hyvin uida meressäkin. Minun puolestani lämpimät kelit voisivat hyvin vielä jatkuakin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...