sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Kevyttä treeniä lämpimänkosteassa kelissä

Syyskuun alun treenejä on leimannut vuodenaikaan nähden yllättävä lämpö. Ilma on ollut myös melkoisen kosteaa ja kevyetkin lenkit tosi hikisiä!

Kävin tällä viikolla retkeilemässä Sipoonkorven kansallispuistossa. Sipoonkorpi syyskuussa oli mun back-up pläni siltä varalta, etten saisikaan kesällä kasaan puolia kansallispuistoista. Sain kerättyä puistoja suunnitelman mukaan, mutta lähdin silti myös Sipoonkorpeen ja siitä tulikin mun 22. kansallispuisto.

Olin suunnitellut käveleväni lyhyen (n. 4,8 km) Kalkinpolttajanpolun. Hikisessä kelissä päätinkin suunnata tuon lenkin puolivälistä Bisajärven kautta Kuusijärven ulkoilualueelle, jossa pääsisin myös uimaan. Matkaa tuli noin vähän enemmän, eli 8,6 km, mutta näin monipuolisemmin maisemia ja pääsin patikoinnin lopuksi uimaan ja kuivattelemaan laiturilla auringonpaisteessa. Kalkinpolttajanpolulle oli suht helppo päästä Helsingin keskustasta ja Kuusijärveltä oli vielä enemmän bussivaihtoehtoja takaisin, eli ihan toimiva reitti julkisilla liikkuvalle.

Tämän viikon juoksut ovat nekin päätttyneet uimarannalle. Ehdin viikon aikana peräti viidelle eri rannalle. Uimavesi on edelleen lämpöistä, mutta viilentää silti ihanasti juoksun kuumentamaa kroppaa. Juoksutreenit ovat olleet kevyitä, sillä lämmin ja kostea keli on tuonut mukaan ylimääräistä rasitusta. On vielä ollut sen verran tuuletonta, että varsinkin metsälenkeillä ilma oikein seisoo eikä tuulenvirekään viilennä. Lämmin keli ei ole kyllä mitenkään haitannut, vaan olen nauttinut täysillä poikkeuksellisesta lämmöstä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...