torstai 31. tammikuuta 2019

Kaksijakoinen tammikuu

Korkkasin vuoden 2019 juoksut perinteitä kunnioittaen heti uudenvuodenpäivänä. Mutta sen jälkeen tulikin 1,5 viikon juoksutauko, kun olin flunssassa. Taudin jälkeen oloni oli tavallista väsyneempi vielä ainakin viikon verran, eikä juoksukaan oikein maistunut. Kuukaudesta muodostuikin hyvin kaksijakoinen. Alkukuu oli alavireistä, loppukuu hyvinkin aktiivista.


Tammikuun alkupuoliskon aikana juoksin vain 31 kilometriä, ja noistakin 14 km heti ensimmäisen päivän pitkiksellä. Kuun jälkimmäisellä puolikkaalla tulikin sitten 69 kilometriä. Eilen mittarissa oli 96 kilometriä ja satanen houkutti niin, että kävin tänään hölkkäämässä sen täyteen. Eli huolimatta alkukuun vaikeuksista, tuli tammikuusta kuitenkin varsin kelpo juoksukuu.

Tammikuuhun mahtui vaihtelevaa talvikeliä, mutta pääosin sain juosta pitävällä lumella ja sopivissa pakkasasteissa, eli sääkin suosi juoksua. Juoksin puolivahingossa pisimmän lenkin sitten elokuisen puolimaratonin, kun oli niin upea aurinkoinen talvipäivä ja juoksu maittoi. 20 kilometriä lumikelissä oli hiukkasen ylipitkä nykykunnossa, mutta lenkistä jäi tosi hyvä fiilis ja sen jälkeen koko loppukuun juoksut kulkivat mainiosti.


Pääosin kipittelin todella hitaita lenkkejä. Kuukauteen mahtuu yksi vauhtikestävyyslenkki sekä eilinen pistesuunnistus, joka oli hyvinkin intervallityyppistä menoa. Kilometrejä kertyi onneksi sen verran, että voin lähteä aika luottavaisin mielin juoksulomalla, enköhän jaksa siellä kipitellä, kun saan vielä sulaa maata tossujen alle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...