keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Vetoja, Game of Thronesia ja lätkää

Otsikossa tulivatkin jo ne tärkeimmät kuulumiset. Puolimaratontreenit ovat edenneet jotakuinkin suunnitelmien mukaan ja takana on jo kahdet vetotreenit urheilukentällä. Rankkaa ja vähän jännääkin juosta juoksurataa, mutta uskoakseni myös tehokasta. Ainakin 2014 sain samanlaisista treeneistä mielestäni hyvin irti juoksuvoimaa, joka silloin realisoitui puolimaratonilla kahden tunnin alituksena. Sama on tavoite tänäkin vuonna. Olen juossut nyt 400 metrin vetoja kahteen minuuttiin, molemmissa treeneissä kuudesti, 200 metrin palautuksilla. Työkaveri tänään totesi, että tuohan on aika hidasta. :D No, minkäs teen, kun kerran olen hidas, tuon 5:00min/km vauhdin ylläpito ei nimittäin ole mulle mitään lastenleikkiä. Ja lisäksi olen - taas kerran - niin mukavuudenhaluinen, etten missään nimessä halua juosta vetoja siihen malliin, että viimeisen jälkeen pitää miettiä, että pyörrynkö vai oksennanko.


Olen viettänyt myös melkoisesti aikaa sohvanpohjalla telkun ääressä. Olen aina tykännyt tv-sarjoista enemmän kuin elokuvista, kun sarjoissa pääsee paremmin sisälle henkilöhahmoihin ja hahmoilla on tilaa kehittyä. Vuosien varrella olen seurannut intohimoisesti ja fanittanutkin joitain sarjoja. Babylon 5, Buffy, Wire, aivan loistavaa viihdettä ja myös ajattelemisen aihetta. Tällä hetkellä seurannassa on vain yksi sarja, Game of Thrones. GoT ei ehkä asetu omaan kaikkien aikojen TOP5-sarjalistaan, mutta kyllähän joka jaksoa odottaa, ja tykkään myös seurata sarjaa ”vanhanaikaisesti”, jakso kerran viikossa (HBO Nordicilta). Jossain vaiheessa tuli katsottua sarjoja puoli kautta illassa dvd-boksilta, ja vaikka siinä olikin oma viehätyksensä, on tavallaan kuitenkin mukavampaa makustella uutta jaksoa aina viikon verran ennen seuravaa.


Lätkän katsominen ei tapahdu sohvanpohjalla, vaan on toisinaan hyvinkin fyysistä, kun pompin ylös ja alas ja toisinaan revin hiuksiani. :D Nuorempana olin todella intohimoinen penkkiurheilija, sittemmin muut asiat ovat nousseet tärkeämmiksi ja urheilun seuraaminen on keskittynyt muutamaan lajiin. Ampumahiihto on ykkössuosikkini ja myös yleisurheilua seuraan kesäisin melko tiiviisti. Muuten sitten lähinnä suurtapahtumia, MM-kisoja ja Olympialaisia. Lätkän MM-kisat ovat jokakeväinen perinne, vaikka kisojen siirtyminen maksukanaville onkin vaikeuttanut seuraamista huomattavasti. Viimeisen parin viikon aikana juoksupäivät ovatkin menneet kalenteriin lomittain Suomen pelien kanssa, ja nyt viikonloppuna ajattelin vähän kevennellä juoksujen kanssa, kun lauantaina tulee välierät ja sunnuntaina mitalipelit.


On muuten aivan kertakaikkisen ihanaa, kun kaikkialla on vihreää, kukat jo kukkivat ja lenkillä tarkenee lyhythihaisessa paidassa! Sain jo yhdellä pitkiksellä hölmöt rajat hartioihin juoksutopista ja aurinko nostaa mielialaa mielettömästi. Kesä on ihan nurkan takana!

2 kommenttia:

 1. Minusta sinun vetovauhtisi kuulostavat oikein hyviltä. :)
  Kyllä lenkkeilyyn tuo ihan uutta hohtoa tuo kevätsää, kesään ei tosiaan enää kauan ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan huippua, kun ei tarvitse palella lenkillä edes alussa. Kesä <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...