perjantai 19. helmikuuta 2021

Liikuntavinkit korona-ajan talvilomalle

Ensi viikko on hiihtolomaviikko täällä Lounais-Suomessa ja pitkästä aikaa vaikuttaa siltä, että saattaa jopa olla hiihtokelit! Tosin eikös useamman pakkasviikon jälkeen lämpötila olekin nyt äkkiä kääntymässä plussalle viikonlopun aikana. Jospa lumi ei kuitenkaan heti sulaisi ja saataisiin vesisateen sijaan vaikka lisää lunta ja pikkupakkasia. 

Nyt korona-aikana kun ei pääse reissuun eikä sisäliikuntapaikkoihin, voi olla vaikea äkkiä keksiä tekemistä ulkona. Vaikka en itse nyt lomaile, niin ajattelin kuitenkin heittää muutaman vinkin ulkoliikuntaan. Sellaisiin lajeihin, joissa turvavälit on helppo pitää. Ja nämä ovat nimenomaan sellaisia, joita pystyy toteuttamaan ilman sen kummempaa panostusta eli lähiliikuntaa ja ilmaisvinkkejä!

Hiihtäminen

Hiihto lienee itsestäänselvyys hiihtolomaliikunnaksi, mutta tiesitkö, että jos ei omista suksia, niin useassa kaupungissa toimii suksivuokraamoja, joista saa lainaksi koko paketin ladulle. Turussa toimii suksivuokraamo Impivaaran hiihtolatujen yhteydessä.

Luistelu ja retkiluistelu

Kaukalot pysyvät toivottavasti kunnossa, vaikka lämpötila nyt nouseekin. Jos jääkentillä luistelu on liian ruuhkaista, niin hyvä vaihtoehto on retkiluistelu meren jäällä. Luonnonjäällä tietysti aina varovaisuus ja järki mukana! Naantalissa on panostettu retkiluisteluun ja luistella voi sekä Luolalanjärvellä että merellä Väskin saaren ympäristössä. Samassa linkissä on infoa myös kaupungin lainaamista retkiluistimista.

Polkujuoksu

Talvijuoksua poluilla kannattaa kokeilla, vaikkei olisi aiempaa kokemusta polkujuoksusta. Talvipolut ovat hyvässä kunnossa täällä Turun seudulla. Polkujuoksu lumisessa metsässä on jopa helpompaa kuin kesällä, kun juurakot ja kivet ovat peittyneet tasaiseen lumeen. Kurkkaa aiemmat postaukseni 10 vinkkiä talvijuoksuun sekä talvipoluilla! Tässä myös Turun talvipoluille reittivinkki, joka on mahdollista hyödyntää vain tällaisena talvena, kun meri on kunnolla jäässä!

Lumikenkäily

Jos ei halua juosta eikä hiihtää, voi metsään lähteä myös lumikenkien kanssa. Matalan kynnyksen lumikenkien kokeiluun voi tarjota paikallinen kirjastosi, sillä lumikenkiä saa lainaksi mm. useammasta Vaski-kirjastosta.

Perinteinen eväsretki

Onpa alla sitten sukset, lumikengät, luistimet tai polkujuoksupopot, niin perinteinen eväsretki kannattaa aina! Mukaan kannatta pakata lämpimämpää taukovaatetta ja tietysti ne herkut eväät. Jos kohteena on laavu ja tulipaikka, voi eväät kypsentää retkellä, mutta suosituilla reiteillä voi olla myös ruuhkaa nuotiopaikoilla. Isompi ruokatermos toimii myös hyvin lämpimien eväiden kanssa ja kahvi maistuu aina mainiolta ulkoilmassa. Kurkkaa tästä juttu toimivista termoksista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...