keskiviikko 16. joulukuuta 2020

Jouluhaaste: 24 kysymystä joulusta

Bongasin tällaisen blogeissa kiertävän jouluhaasteen ja nappasin sen omaan blogiin, vaikka minua ei kukaan haastanutkaan! (olen hieman epäinspiroitunut kirjoittamaan juuri nyt juoksusta...)



1. Lempijoululaulu?
Kuuntelen joka jouluna Raskasta joulua -levyjä. Noilta levyiltä suosikiksi on tullut Julen är här -biisi, koska olen kuunnellut sitä paljon juostessa. Kirjoittelin viime vuonna joulumuiston tuohon joululauluun liittyen.

2. Jouluelokuvasuosikkisi?
En ole katsonut kovinkaan montaa jouluelokuvaa, mutta on yksi, josta tykkään, eli Love Actually. Mulla on outo fictional crush tuon leffan elähtäneeseen rokkikukkoon (nolostumishymiö).

3. Paras jouluherkku?
Tämä on vähän erilainen herkku kuin varmaan monella. Meillä tehdään joka joulu itse italiansalaattia, ja se on mun ykkösherkku jouluna!

4. Missä vietät joulun tänä vuonna?
Lapsuudenkodissani.

5. Oikea vai muovinen joulukuusi?
Aito kuusi, naapurin metsästä tietysti kähvelletty. ;)

6. Mitä traditioita odotat eniten?
Kyllä se on aattopäivän jouluateria. Pidän myös siitä, kun talo hiljentyy ja itse käperryn sänkyyn lahjakirjan, suklaan ja italiansalaatin kanssa.

7. Milloin avaatte lahjat?
Jouluaattoiltana, sen jälkeen kun ollaan käyty hautausmaalla alkuillasta.

8. Kumpi on parempaa, lahjojen antaminen vai saaminen?
Tykkään kyllä molemmista. Yritän aina keksiä kaikille tarpeelliset ja saajan näköiset lahjat, ja on kiva onnistua löytämään jotain, joka oikeasti ilahduttaa. Mutta kyllä musta on myös ihana saada lahjoja, vaikkapa jotain sellaista, mistä tykkään, mutta jota en raaski itselleni ostaa.

9. Millainen paketoija olet?
Suunnitelmallinen. Mietin, mikä paperi ja nauha sopii juuri kyseiseen lahjaan. Lisäksi joulupakettini ovat aina tosi värikkäitä ja varmaan jonkun mielestä mauttomia.

10. Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?
En kyllä halua mitään punavihreää akryylineuletta jouluksi, ihan turhakkeita. Mutta minulla itseasiassa on joulupaita. Laitan aina jouluisin päälle edesmenneeltä äidiltäni jääneen pehmoisen harmaan neuleen. 

11. Ihanin joulumuisto lapsuudesta?
Kyllä se on koko jouluaaton tunnelma. Olen pienestä pitäen ollut se, joka koristelee kuusen aattoaamuna, taustalla joulupukin kuumalinja ja Lumiukko-piirretty. Sitten päivän mittaan tiivistyvä jännitys, kun odottaa, mitä illansuussa avattavista paketeista löytää.

12. Oudoimmat lahjat, joita olet saanut?
Tähän oli vaikea keksiä mitään. Ehkä joku Iittalan kynttilänjalka, joka ei ollut yhtään mun näköinen, mutta kuitenkin vähän kalliimpi tuollaiseksi sisustustuotteeksi, se oli käytännössä ongelmajätettä.

13. Mitä perinteitä haluat siirtää lapsellesi?
Ei lapsia, joten en myöskään pääse siirtämään perinteitä perinteisessä mielessä. Siskon lapsille on siirtynyt ainakin meidän perheen tapa viettää joulua yhdessä ja jouluruokien tärkeys.



14. Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?
Ehkä, en muista ihan varmasti. Pipareita leivotaan aina perheen kesken ennen joulua, mutta kun erilaisia muotteja on noin 40, ei siinä oikein enää kaipaa lisäksi piparitaloa.

15. Suosikkipuuhasi joululomalla?
Kirjojen lukeminen ja suklaan syönti on ollut perinteistä suosikkipuuhaa. Joinain vuosina olen myös pelannut koneella tosi innokkaasti. Samoin lautapelien pelaaminen on kivaa. Ja tietysti lenkillä käynti.

16. On jouluaatto, mitä kupissasi on?
Kupissa lienee kahvia ja lasissa Cocis zeroa.

17. Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?
Ääh, tämähän on ihan mahdoton. En halua vastata.

18. Mitkä värit tekevät joulusi?
Punainen, vihreä ja kulta.

19. Mistä jouluperinteestä et pidä tai minkä skippaat?
Meidän perhe on ihan pakanoita, joten kaikki uskontoon liittyvä skipataan. Joulu on perinteinen perhejuhla, joka merkitsee talven pimeimmän ajan päättymistä ja tuo valoa kaamokseen, ja ruokineen ja lahjoineen aika maallinen juhla meille.

20. Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?
En ole. En haaveile joulusta ulkomailla.

21. On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?
Sitä italiansalaattia, laatikoita, sallattia (eli rosollia), perunaa, piimäjuustoa, sienisalaattia.

22.Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?
Valkoiset, näyttävät nätimmiltä.

23. Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai -päivästä?
Jouluaatto on tärkeämpi. Se aloittaa joulun juhlinnan.

24. Mikä joulussa on parasta?
Ruoka, läheisten kanssa oleminen, rentoutuminen. Joulun tunnelma.

Haasteen saa napata omaan blogiin!

2 kommenttia:

  1. Kiva haaste, nappasin omaan blogiin! Mielenkiintoista lukea vastauksiasi, paljon meillä tuntuu olevan samaa mutta ruokapöydässä ainakin on eroa: meillä ei olla ollenkaan sieni-ihmisiä, joten ollaan ilman sienisalaattia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että nappasit haasteen! Minäkään en tunne sieniä enkä niitä kerää, mutta onneksi sisko käy sienimetsällä ja tekee hyvää sienisalaattia. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...