torstai 31. lokakuuta 2019

Lokakuun retket ja reippailut

Lokakuu on usein ollut mulla kova juoksukuu. Tänä vuonna oli kuitenkin tiukkaa saada edes satanen täyteen. Alkukuusta oli työkiireitä ja nyt loppukuusta reissu, joten juoksun mahduttaminen elämään oli tavallista haastavampaa. Toisaalta tavoitteena ei ollut muuta kuin juosta se satanen, eikä siinä lopulta ollut juuri haastetta, enemmänkin olisi mennyt. Kuun juoksut olivat rentoja kirmailuja muun elämän lomassa. Välillä kivassa syyssäässä ja ruskaa ihaillen, mutta enimmäkseen sellaisia lenkkejä, joista ei jäänyt juuri mitään mieleen.


Mieleenpainuvaa oli sen sijaan miniloma pohjois-Italiassa. Huikeat patikointimaastot Dolomiiteilla olivat todellinen elämys. Auringonpaiste ja yllättävän lämpimät kelit toivat mukavan breikin Suomen syksyn keskelle.

Patikointikilometrejä kertyi kahdella vaelluksella 24 km ja kuun juoksut nousivat 102 kilometriin. Kuun alussa juoksin vielä poluilla, mutta loppukuusta valitsin vettyneiden metsäpohjien sijaan tasaista juoksualustaa. Juoksin enimmäkseen lyhyitä lenkkejä, arkena työpäivän jälkeen (tai työmatkalla) ja viikonloppuisin sitten pidempi lenkki. Helppoja juoksuja, jotka onneksi mahtuivat muuten täyteen kalenteriin.


Juoksun suhteen loppuvuosi on mulla erilainen kuin oikeastaan yhtenäkään aiempana vuonna. Vuoden päätavoite, Nuuksio Classic, oli jo syyskuun alussa ja sen jälkeen juoksukalenterini on ollut käytännössä tyhjä. Kuukausittaisille juoksuille asetin tavoitteeksi saada satanen täyteen joka kuussa. Eipä sekään ihmeitä vaadi, mutta on toki talvikuukausina hiukan työläämpää kuin kesällä. Monin tavoin tämä loppuvuosi on kuitenkin sellainen, että juoksu ei ole millään lailla pääosassa, vaan lenkkejä tulee juostua kalenteriin ja muuhun elämään sopivissa kokoissa.

Jotain hiukan spesiaalimpaa loppuvuoden juoksuun tuonee taas pistesuunnistus. Turku Street-O:n talvisarjan avaus oli eilen. Otsalamppupäitä oli kaupunkisuunnistamassa parisataa, joten rastien löytäminen oli ehkä hivenen helpompaa. Reittisuunnittelussa oli omat haasteensa isojen teiden halkomalla alueella, mutta keskityinkin enemmän fiilistelemään Halloween-teemaisilla rasteilla kuin optimoimaan reittiäni. Teemaan sopivasti kellossani oli suunnistuksen päätteeksi kilometrejä 6,66!


Mun koko vuoden juoksukilometritavoite oli 1200 kilometriä. Ja hupsista, sehän tuli täyteen viime viikonloppuna! En tosin huomannut tavoitteen täyttymistä ennen kuin tänään, kun tsekkailin näitä tämän kuun juoksuja. :D Joskus se on näin helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...