keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Helppo helmikuu

Tiedättekö, mikä on inhokkikuukauteni? Luonnollisesti helmikuu, jolloin viimeistään olen aina kyllästynyt talveen, ja joka täällä Turun seudulla on perinteisesti kunnon liukastelukuu. Helmikuu on muutenkin outo epäkuu, jossa on tavallista vähemmän päiviä ja joka neljäs vuosi yksi ylimääräinen päivä. Miten siitä edes voisi tykätä?


Helmikuu on myös perinteisesti ollut mulla yksi vuoden huonoimmista juoksukuukausista. Liukkaus ja pakkaset eivät ole houkuttaneet juoksemaan kovia kilometrejä. Tänäkin vuonna juoksukelit ovat olleet kehnonlaiset. Mutta onneksi tälle helmikuulle löytyi paikka juosta, jossa kelit olivat erinomaisen suotuisat. Kanarianloman ansiosta juoksin helmikuussa kovemmat kilometrit kuin koskaan ennen. Gran Canarian viikon 61 kilometrin jälkeen oli suorastaan naurettavan helppoa kipitellä Suomessa satanen täyteen. Helmikuun kilometrit siis tasan 100, samat kuin tammikuussakin. :)


Tuo loma osui siis aika lailla ideaaliin kohtaan. Sain reissussa Suomesta viestejä, joissa läheiset tuskailivat kökköä säätä ja liukkaita kelejä, kun itse kirmailin sulalla maalla lämpimässä. Helmikuusta muodostuikin myös poikkeuksellisen hyväntuulinen, osittain juuri kosolti virtaa tuoneen matkan myötä.


Koska loppukuusta saatoin huoletta lusmuilla juoksun suhteen, kerkesin käydä muutaman kerran salilla. Salitreenejä on tarkoitus jatkaa maaliskuussa. Ja koska alkuvuonna olen saanut pyöreitä satasia täyteen, pyrin jatkamaan myös juoksun suhteen samalla linjalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...