maanantai 30. huhtikuuta 2018

Juoksukunto & mieliala: alhaalla

Vietän tässä vappuaattoa yksikseni syöden pakastepizzaa ja katsoen tosi-tv:tä. Inspiraatiota naputella huhtikuun kuukausikoostetta ei juuri ole. Jos jotain positiivista, niin ehkä tästä on matka vain ylöspäin?

Juoksumäärien puolesta huhtikuu meni kyllä maaliskuuta paremmin. Kipittelin 90 kilometrin verran. Mutta jotenkin lenkeistäkin on ajoittain tullut suorittamista. Juoksufiilistä ei juuri ole ollut, mutta olen kuitenkin lähtenyt lenkille ajatuksella, että kyllä se kuitenkin palkitsee. Ja välillä on näin ollutkin. Toisinaan sitten taas juoksu on ollut vain osa loputtoman pitkältä tuntuvaa to do -listaa.

Käväisin poluillakin tässä kuussa ihan kisassa asti. Paimio Trailissa puitteet olivat kohdallaan, mutta omasta juoksukunnosta jäi aika paska fiilis. Tiesin kyllä, etten missään hyvässä kunnossa ole, mutta asian konkretisoituminen tuntui silti ikävältä. Toisaalta sain kisasta kyllä kipinää juoksuihin ja itse asiassa puolet kuun juoksukilometreistä ovatkin tulleet tuon kisan jälkeen.


Olen juossut jonkin ohjelman mukaan viimeksi ties koska, ja juoksukunnon kehittyminen vaatisi nyt kyllä sitä, että saisin harjoitteluun lisää ryhtiä. PK-lenkit tarpeeksi hitaasti ja ohjelmaan mukaan myös nopeampaa juoksua. Nyt olen kipitellyt käytännössä lähes pelkästään roskakilometrejä. En ole malttanut juosta tarpeeksi hitaasti, että sykkeet pysyisivät pk-sykealueella, mutta vauhtia ei ole ollut tarpeeksi nopeuslenkeille. Kilometrejä kuitenkin, pitäisi varmaan ajatella.

Kaikesta tästä valituksesta voisi varmaan päätellä, että mieli on aika matalalla. Niin, vaikka blogissa tuonkin yleensä enemmän esiin elämän hyviä puolia, niin nyt täytyy myöntää, että vaikeaa on. Juoksu on onneksi yleensä aika hyvä mielialalääke. Annostusta on tarkoitus yrittää pikkuhiljaa lisätä ja kai positiivisia vaikutuksiakin on jossain vaiheessa taas odotettavissa.

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti kevät tuo edetessään mukanaan nousevaa mielialaa ja juoksufiilistä. ((Halaus))

  VastaaPoista
 2. Voi kun osaisinkin kertoa sulle kuinka tuolta kuopasta pääsee parhaiten nousemaan. En voi kuin toivoa Jonnan lailla, että toukokuu toisi mukanaan paremmat fiilikset.

  Olen tulossa kuun puolivälissä Turkuun. Lähtisitkö juoksuttamaan mua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Poppis!

   Koska olet tulossa Turkkusse? Lähden juoksuttamaan, jos ajankohta vaan sopii! Mutta ota huomioon, että olen suhun verrattuna tosi hidas... Heitä vaikka viestiä taivaanrannan.juoksija@gmail.com

   Poista
 3. Tsemppiä toivotan edelleen! <3 Itse olen huomannut että joskus tekee myös ihan hyvää maata siellä sohvalla ja syödä pakastepizzaa. Minä olin synnytyksen jälkeen melkein vuoden ajan ihan järkyttävässä "energiansäästötilassa" jolloin liikkuminen ei vaan tuntunut yhtään hyvältä ajatukselta. Annoin itseni sitten olla rauhassa, ja kyllä se lenkkeilyinto palasi sitten ihan itsekseen. Ehdin kyllä jo ajatella että "jaahas, tämä oli nyt tässä". :)

  Valoa ja iloa kevääseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisukka! Mä olen myös huomannut, että kun osaa olla itselleen armollinen, niin se helpottaa oloa. Kun antaa itselleen luvan viettää vaikka koko illan sohvanpohjalla herkkuja mussuttaen, niin seuraavana päivänä jaksaakin taas paremmin liikkua.

   Iloista kevään jatkoa myös sulle!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...