torstai 10. maaliskuuta 2016

Matkakuumetta

Juoksujutut uupuvat nyt blogista, sillä tällä viikolla en ole käynyt vielä kertaakaan lenkillä, joka päivä on ollut jotain muuta ohjelmaa. Ensi viikon reissun kanssa pitää säätää kaikkea pientä. Plus telkusta tulee ampuhiihdon MM-kisat, joten olen viettänyt poikkeuksellisen paljon aikaa sohvannurkassa.
Madeiralla on nyt ollut melko epävakaista ja samanlaista säätä on luvattu myös meidän lomaviikolle. Höh. No, säälle ei mitään voi, ja tuskin siellä nyt joka päivä sataa. Kolme vuotta sitten meille sattui odotuksiin nähden paljon parempi sää, ja jotenkin sitä mielikuvissaan näkee lomakohteen aina auringonpaisteessa. Ehkä vähän siis vie mieltä matalaksi, kun on luvattu pilvistä ja melko viileääkin.
Hiukan tuo luvattu epävakaisuus ja viileys vaikuttaa pakkaamiseen, kun olen jo varautunut siihen, että reissulla tarkenisi shortseissa ja hameissa. Sitä ei haluaisi pakata mukaan kasaa pitkiä housuja ja huppareita, jotka vievät runsaasti tilaa matkalaukussa, jos niitä ei sitten tarvitsekaan. Olin suunnitellut, että pärjäisin yksillä farkuilla, jotka laitan lentokoneeseen, sekä yksillä pitkillä urheiluhousuilla. Itse asiassa mulla ei oikein olekaan toisia housuja... :D Tai siis lähes kaikki urheiluhousut ovat jotenkin ulahtaneita, sellaisia, että menevät kyllä hyvin juoksulenkeillä niissä puskissa, joissa yleensä kirmaan, mutta ihmisten ilmoille en välittäisi niitä jalkaan kiskoa. Jotenkin sitä aina reissulle lähdettäessä tajuaa puutteet omassa vaatekaapissa. Matkalle kaipaa nimenomaan pukinetta, joka on ehjä ja siisti, toimii monessa tilanteessa, ei rypisty ja sopii yhteen muiden vaatteiden kanssa.
Meillä on etukäteissuunnitelmissa kolme kivaa patikointireittiä, joista ainakin yksi on sellainen, johon ei suositella menoa sateella tai sumussa, joten siinäkin mielessä epävakaa sää aiheuttaa epävarmuutta. Jos sää ei suosi patikointia, niin ehkä sitten hyppäämmekin turistibussikierrokselle ja tutustumme saareen sitä kautta. Olen myös miettinyt, että jos patikointi jää vähemmälle, niin voin sitten tehdä useampana päivänä pienen juoksulenkin, tiedossa on kuitenkin sulaa maata ja lämpöasteitakin päivisin vähintään 15, onhan se ihan eri kuin se sää, johon olen täällä Suomessa jo totaalisen kyllästynyt. Olen yrittänyt kääntää mieltä positiivisempaan suuntaan, mutta kun mää niin tykkään lämpimästä ja auringosta, kyllähän niitä sitten kaipaisi. Postauksen kuvat ovat viime reissulta, niistäkin näkee, miten aurinko helli reissuamme silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...