sunnuntai 13. elokuuta 2023

Vuoden kovin treeniviikko - 3. kerta!

Kun Nuuksion polkumaratoniin on aikaa kolme viikkoa, onkin treenin kannalta optimaalista, että tähän tuli vuoden kovin juoksuviikko. Muun elämän kannalta ei niinkään optimaalista, kun samalla palasin loman jälkeen töihin ja viikolle kasaantui vielä muita vapaa-ajan menoja.



Maanantain rauhoitin töihin paluuseen, töiden jälkeen tosin ohjelmassa oli uimista ja lautapelailua, joka irrottikin kivasti ajatukset töistä. Sama juttu tiistaina, kun lopetin hiukan aikaisemmin ja suuntasin 13 kilometrin lenkille myrskysään rippeiden läpi. Hiukan satoi, ja yhdelle pidemmälle suoralle osui niin mahdoton vastatuuli, että kyyryssä yritin puskea tuulta vasten juoksuvauhdin tippuessa kävelyvauhtiin sykkeen samalla noustessa. Keskiviikkona oli vuorossa etätöiden lounastauolla lyhyt palauttava lenkki ja töiden jälkeen istuin kolme tuntia leffasssa karkkia mussuttaen - se toimi samalla hiilaritankkauksena pitkälle lenkille.



Pitkän lenkin juoksin viikonlopun sijaan jo perjantaina, sillä lauantaina vuorossa oli yhdet synttärikahvittelut ja keikalle meno. Tänään sunnuntaina juoksuohjelmassa oli vielä pieni palauttava hölkkä, joka päättyi uimaan pulahdukseen - uinti viilenevässä merivedessä helli väsyneitä jalkoja. Otin perjantaille lomapäivän, niin samalla ensimmäinen työviikko keventyi. Muutenkin tuli pehmeä lasku töihin, sillä kun piti kirmata juoksupoluille tai muihin menoihin, en voinut venyttää työpäiviä yhtään vaikka loman jälkeen hommia olikin kasaantunut.


Pitkä lenkki oli 30 kilometrin polkujuoksu Ruissalossa. Se toimi samalla viimeisenä ylipitkänä harjoituksena ennen Nuuksiota. Ruissalon polut ovat aika helpot, mutta yritin tehdä sellaisen reitin, jossa tulisi könyttyä mahdollisimman paljon mäkiä. Keli oli sateinen, joten polut olivat paikoin liukkaita. Olen arka juoksemaan liukkaalla kelillä ja lenkkiin meni aivan mahdottomasti aikaa. Menoa hidasti myös se, että alkuviikon myrskyssä kaatunut paljon puita ja poluille oli tippunut myös pienempiä oksia ja lehtiä matkantekoa hidastamaan. Postauksen kuvat ovat viikon pitkikseltä.



Juoksin tällä viikolla yhteensä 52 kilometriä. Se on tänä vuonna viikkokilometrien ennätys. Tällä viikolla täyttyi myös tuhat juostua kilometriä tänä vuonna. Elokuun yhdeksäs on aikaisin koskaan saavuttamani tonni. Vaikka nyt kesällä ei ole tullut treenattua ihan optimaalisesti, olen kuitenkin juossut määrällisesti paljon. Tämän juoksuviikon jälkeen tärkeimmät treenit Nuuksio Classiciin on tehty. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...