sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

Vuoden kovin treeniviikko (taas :D)

Saatan hieman toistaa itseäni, mutta nousujohteisen juoksukevään myötä näitä vuoden kovimpia treeniviikkoja tietysti tulee. En nyt kuitenkaan ole kirjoittanut aiheesta kuin vasta kerran aiemmin tässä postauksessa. Nyt viikkokilometrit nousivat jo 50 kilometriin, joka on minulle aika lailla maksimi, joten voi jopa olla, että tämä jää koko vuoden kovimmaksi juoksuviikoksi ainakin kilometrien puolesta. 

Kainuu Trailiin on kolme viikkoa aikaa. Tällä viikolla vuorossa oli viimeinen kisanomainen pitkä lenkki ja tosiaan kevään kovimmat kilometrit. Nyt kovimmat treeniviikot ovatkin takanapäin. Ensi viikolla tarkoitus on saada vielä kunnon kilometrit, mutta viimeiset kaksi viikkoa ennen kisaa kevennellään. 

Juoksin kolmisen viikkoa kolmenkympin lenkin poluilla. Polvi kipeytyi tuosta lenkistä ja nyt en halunnut juosta ihan yhtä pitkään säästääkseni polvea. Laskeskelin, että 26 kilometriä olisi riittävä mitta pitkikselle ja juoksin sen tämän viikon pitkänä lenkkinä. On hassua, miten henkisesti paljon kevyemmältä voi tuntua lähteä vain 4 kilometriä lyhyemmälle lenkille. Nyt tuntui jonnekin 16 kilometrin hujakoille asti tosi kevyeltä ja siinä kohtaa ajatus, että "maaliin" on vain 10 kilsaa tuntui suorastaan helpolle. Toki loppumatkasta oli jo väsynyt ja jalat kipuilivat, mutta tämä pitkis tuntui selvästi helpommalta kuin aiemmin juostu kolmekymppinen.

Kisassa lähden 38 kilometrin matkalle ja nämä kaksi "ylipitkää" pitkistä ovat toimineet kisanomaisina harjoituksina. Olen treenannut kuten maratonille, koska matka ei käytännössä sitä juuri lyhyempi ole.

Pitkät polkulenkit ovat juoksuohjelman avainharjoituksia, joihin olen pyrkinyt lähtemään levänneenä ja ehkä hiukan tankannutkin. Pitkiksillä olen testannut niin syömisiä kuin varusteitakin. Kainuu Trail juostaan heinäkuun ensimmäinen päivä. Olen aloittanut treenit kisaa varten käytännössä maaliskuun alusta, eli treenikautta tulee neljä kuukautta. Se on hyvä aika valmistautua pitkään polkujuoksuun, kun lähtökunto oli sellainen, että kuukaudessa tuli juoksua noin 100 kilometriä ja pisimmät lenkit olivat hiukan yli kymppejä. 

Pitkien lenkkien ja määräharjoittelun lisäksi ohjelmassa on ollut mäkitreenejä, mutta vain satunnaisesti nopeaa juoksua. Olen aina ollut hidas juoksija ja kilpirauhassairauden myötä hidastunut entisestään. Kisassa ainoa tavoitteeni on päästä maaliin, ajalla ei ole väliä. Kainuu Traililla maksimisuoritusajat ovat onneksi hyvin armollisia tällaiselle hitaalle polkutaapertajalle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...