tiistai 6. huhtikuuta 2021

Retkeily- ja juoksureitti Halistenkoskelta Vanhalinnaan

Pääsiäisenä tuli juostua pitkä lenkki Auranlaakson maisemissa Aurajokea mukaillen. Asuin aikaisemmin Turussa Nummessa, ja silloin jokirannan lenkkimaastot tulivat tutuiksi. Alueella on jonkin verran merkitsemättömiä polkuja sekä paljon hienoissa maisemissa kulkevia kävelyreittejä. Koska olen aiemmin jo kolunut reitit, osasin nyt suunnitella 14 kilometrin lenkin, joka kulkisi mahdollisuuksien mukaan eri reittiä meno- ja paluumatkalla, vaikka periaattessa olikin sellainen sinne ja takaisin juoksu.


Pääsiäissunnuntaina oli hienon aurinkoinen kevätsää, tosin aika tuulinen.  Halistenkoski kimalteli auringossa ja liikkeellä oli paljon muitakin ulkoilijoita. Alkumatkasta poikkesimme Virnamäen metsässä polulle ja jatkoimme siitä kävelyreittiä ja pikkuteitä pitkin Ravattulaa kohti. Ohikulkutien yli menee pieni silta, joka johtaa ulkoilureiteille ja poluille kohti Lietoa. 


Aurajoen yli menimme riippusiltaa pitkin ja jatkoimme siitä kohti Liedon linnavuorta. Alueella kulkee luontopolku, siellä on Vanhalinnan kartano sekä linnavuoren laelle johtavat portaat. Maisemat vuoren laelta olivat hienot, mutta siellä tuuli ihan älyttömästi!

Paluumatkan aloitimme vanhaa, museotieksi määriteltyä Hämeen Härkätietä pitkin. Kivasta maalaismaisemasta joutuu toviksi koukkaamaan Ravattulan Cittarin kohdalla sekä vilkkaasti liikennöidyn maantien varteen pyörätielle että kummalle kiertoreitille tietöistä johtuen. Tuo reitin osa on vähän tylsä, joten tulihan siihen vaihtelua, kun piti puikkelehtia kiertotietä!


Aurajoen rannalle ja Täl pual jokkee päästiin takaisin Kuralan kylämäen kohdala ponttoonisiltaa pitkin. Siitä eteenpäin ulkoilureittiä ja jokirannan pikkupolkuja takaisin Halisiin 14 kilometriä mittarissa.

Reittikartta Halistenkoski - Liedon Vanhalinna

Halusin jakaa reittikartan, koska jos ei tunne seutua, niin polkuja voi olla vaikea löytää ja esimerkiksi Liedon riippusillalle ei ihan sattumalta eksy. Tämä on mielestäni kiva reitti, jossa saa juosta monenlaisella alustalla. Pikkutiepätkät ovat hyvin rauhallisia ja polut helppoja. Linnavuorelle kipuamisen lisäksi reitillä on muutama pieni nousu, mutta enimmäkseen Aurajoen jokilaaksossa kulkeva reitti on hyvin tasainen. Heitin postaukseen kuvia myös vuosien takaa ja kesäisemmiltä lenkeiltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...