sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Kulminaatiopiste

Olen totaalisen kyllästynyt talveen. Jonain vuonna tämä piste on saavutettu jo tammikuun puolivälissä, joten kai parempi, että tänä vuonna kyllästyminen saavutti huippunsa vasta helmikuussa. Mutta blaah, talvea on pahimmillaan vielä pari kuukautta jäljellä, tiedossa ei ole matkaa etelään eikä muutenkaan mitään kovin ihmeellistä.


Juoksuharrastuksen myötä talvista on tullut siedettävämpiä, mutta on tämä edelleen inhokkivuodenaikani. En tykkää liukkaista, en pimeästä, en kylmästä. Vaatekerrosten pukeminenkin on niin rasittavaa, ja jos erehtyy pukemaan liikaa tai liian vähän, niin olo on entistä epämukavampi. Tahdon lämpöä, valoa ja sulaa baanaa lenkkareiden alle.


Hölkkäsin tällä viikolla peräti kolme 4 kilometrin lenkkiä. Lukema tuntuu vähäiseltä, mutta tammikuussa tein vasta kaksi samanpituista lenkkiä. En ole vielä uskaltaunut pidentämään yhtään lenkkiä merkittävästi, mutta nämä nykyiset juoksumäärät eivät ole tuoneet selän toipumiseen takapakkia, joten olo on toiveikas. Mieli kirmailee jo reippaasti edellä kevättä ja haaveilen kunnon lenkeistä kevätauringossa. Vielä pitää kuitenkin malttaa, ja toppuutella itseään, etten nyt torppaa kuntoutumista yli-innokkuudella. Oli kuitenkin pakko kaivaa koneelta pari kuvaa viime toukokuun alusta, pitkiksellä napsittuja otoksia totta kai!

6 kommenttia:

 1. Tässä juuri viikonloppuna mietittiin ystävien kanssa, että miltä Tampereella näyttää kuukauden päästä kun he tulevat Lapista. Arveltiin että vähäiset lumet ovat ehkä sulaneet melkein kokonaan, tiet ainakin ovat lumettomat. Saas nähdä. Kyllä ärsyttää, kun auratuilla ja hiekoitetuilla kävelyteillä on kuitenkin sen verran lunta, että lenkkarit tuntuvat lipsuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä Turussa lenkkipolut ovat aika jäisiä, pyörätiet tosin monin paikoin sulia. Mutta vähän sellaista hankalaa keliä, kun lumipenkasta sulaa aina uutta jäätä tielle. Tuliskin aikainen kevät! :)

   Poista
 2. Minusta jokaisessa vuodenajassa on oma viehätyksensä, mutta eilen tuli sellainen tunne, että nyt on talvea ollut riittämiin. Jotenkin tuntuu, että talvi on ollut todella pitkä! Onneks päivä on pidentynyt jo hurjasti, varsinkin aamujen pimeys alkoi ahdistaa jo tammikuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta joka vuosi talvi on liian pitkä! :) Nyt on tosiaan huomannut jo päivän pidentymisen, ja on ihanaa, kun joinain päivinä ehtii vielä töiden jälkeenkin valoisalla lenkille.

   Poista
 3. Nyt kun olen innostunut talvilajeista, niin talvi tuntuu entistä paremmalta :) Jotenkin haikeana ajattelen, että kohta pitää laittaa sukset naulaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin me ollaan ihmiset erilaisia. :) En dissaa talvesta tykkääjiä, vaikka talvesta en tykkääkään! :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...