sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Vuoden eka juoksutavoite asetettu

Tulen nyt vähän niin kuin kaapista ulos, ja tunnustan, että laitoin juoksutapahtumailmon sisään jo ennen vuodenvaihdetta. Perinteisesti Paavo Nurmen puolikkaalle, joka on tänä vuonna 1. heinäkuuta. Viime vuoden puolella kun ilmoittauduin, niin sain ilman lisämaksua peruutusturvan ilmoittautumiselle, ja siksi uskalsin heittää nimen listaan, vaikka pystyin hölkkäämään vasta kilometrin lenkkejä. Nyt uskaltaudun jo kertomaan julkisesti ilmoittautumisesta ja tavoitteesta.


Olen nyt helmikuussa hölkännyt kahdesti 5 kilometrin lenkin. Maaliskuussa toivon pystyväni nostamaan matkaa 8 kilometriin ja huhtikuussa toivottavasti pystyn juoksemaan jo kympin. Polvi on ollut enimmäkseen oireeton ja olen suurimmaksi osaksi unohtanut koko polvivaivan olemassaolon. Mutta harvakseltaan polvi tuntuu lenkeillä, joten 100% vaiva ei ole vieläkään parantunut. Tällä hetkellä lenkkeilyä rajoittaa kuitenkin eniten alaselkä/SI-nivel, jonka vuoksi joudun aika paljon kuulostelemaan ja ottamaan varovasti. Vaikka vaiva ei juostessa tuntuisikaan, saattaa liian pitkä tai vääränlainen rasitus vetää alaselän jumiin, josta toipuminen kestää.

Tässä vaiheessa ei niinkään huolestuta se, ettenkö ehtisi puolimarakuntoon kesäksi. Jos olisin aloitteleva juoksija, joka pystyisi nyt just ja just 5 kilometrin juoksuun, niin fiksulla juoksuohjelmalla ehtisin hyvin neljässä kuukaudessa puolikkaan kuntoon. Ongelma onkin enemmän siinä, että vaikka vaivoja vielä olisi, niin pelkään, että vedän kisan läpi vaikka toista jalkaa perässä raahaten. Tavoitteena onkin nyt nostaa juoksumääriä maltillisesti ja edetä kroppaa kuunnellen. Puolimaratoniin on aikaa, enkä nyt höntyilemällä voita mitään. Konkreettinen tavoite kuitenkin kannustaa myös kuntouttamaan vaivoja, ja on henkisesti tärkeää, että kuntoutuksesta saisi jonkin palkinnon, tässä tapauksessa sen, että pystyisin juoksemaan puolikkaan kunnialla läpi!

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa ulos kaapista! Malttia vaan niin kyllä kaikki menee hyvin, heinäkuuhun on vielä ruhtinaallisen paljon aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, toivotaan näin, että sitä malttia löytyy... :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...