sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Kesäkuun kipittelyt

Lähdin kesäkuun juoksuihin toiveella, että saisin vihdoin ehjiä harjoitusviikkoja. Tavoitteena oli n. 120 kilometriä kuussa ja 30 km viikkoja.

Koko kevään vaivannut alaselän/piriformiksen vaiva tuntui kääntyvän parempaan suuntaan, kun kävin toukokuun loppupuolella omt-fysioterapeutilla. Fyssari teki pientä si-nivelen manipulaatiota, ja siitä tuntui olevan apua. Kesäkuun lopulla kävin vielä julkisen puolen fyssarilla (2 kk jonotuksen jälkeen), ja siitäkin tuntui olevan apua. Fysioterapeuttien toimet tukivat toisiaan ja nyt olen päässyt tosissani kuntouttamaan. Kivuttomaksi vaiva ei vielä kesäkuussakaan kuntoutunut, eli juoksujen kanssa on täytynyt olla varovainen.

Pääsin kuitenkin tavoitteeseen! Juoksin yhteensä 128 kilometriä, eli määrää tuli selvästi eniten tänä vuonna. Harjoitusviikot olivat tosin hiukan epätasaisia. Yhden 40 kilometrin viikon vastapainoksi tuli pari 25 kilsan viikkoa.

Juoksin kesäkuussa vuoden toistaiseksi pisimmät lenkit. Ensin 14 km ja siitä parin viikon päästä 16 km pitkikset. Juoksin molemmat lenkin sileällä. Vielä on matkaa siihen, että elokuussa Pyhällä menisi puolimaraton raskaassa polkujuoksumaastossa. Nyt näyttää sentään jo huomattavasti paremmalta kuin aiemmin keväällä.

En tiedä johtuuko juoksumäärien lisääntymisestä vai mistä, mutta palautuminen on ollut nyt kesäkuussa hiukan heikkoa. Olen nukkunut tavallista huonommin ja sykevälivaihtelu on ollut alhaalla. Juoksuohjelmassa olleita kovempia treenejä olen sitten helpottanut, kun olo on ollut väsynyt. Olen hidas juoksija ja tykkään juosta leppoisia lenkkejä, jolloin aika helposti pudotan treeneistä vauhtia tai pituutta, jos tunnen oloni nuutuneeksi. Kilometrejä sain kuitenkin kerättyä, vaikka vauhdit ja nousumetrit ehkä jäivätkin vähän vajaiksi.

Heinäkuussa jatkuu kuntoutus ja toivon kesäkuun hyvän juoksuvireen jatkuvan. Toivottavasti tulee myös kivoja kelejä, kun tiedossa on lomailua ja kesälomareissuja. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...