perjantai 31. maaliskuuta 2023

Mainio maaliskuu

Vuodenvaihteessa kun suunnittelin tämän vuoden juoksukalenteria ja treenejä, mietin, että kunhan saan tammi- ja helmikuun talvikeleillä taaperrettua kilometrit kasaan, maaliskuussa pääsee varmasti jo sulalle alustalle ja kasvattamaan kilometrejä. No joo, olihan täällä muutamia päiviä sulat baanat, mutta kyllä tämä loppukuun lumimyräkkä ja kevään tulon lykkääntyminen ärsyttää.


Sain silti juostua maaliskuussa aika lailla suunnitelmien mukaan. Alkuvuonna tavoittelin satasen kuukausikilometrejä ja maaliskuussa nostin tavoitteen 120 kilometriin. Tavoite täyttyi ja ylittyi, juoksin yhteensä 135 kilometriä! Juoksuohjelmassa viikkokilometrit nousivat 30 kilometriin. Noudatin ohjelmaa siten, että kokonaisilla kalenteriviikoilla juoksin 35 - 30 - 35 kilometriä. Tämä viikko on ollut kevyt viikko.


Tavoitteena oli myös kasvattaa viikon pitkää lenkkiä. Juoksin kuun alkuun 16 km lenkin ja kuun lopulla 20 kilometrin pitkiksen. Siinä välissä sitten 12 kilometrin pitkiksiä. Pitkät lenkit sujuivat suunnitelmien mukaan, tosin kelit olivat ajoittain haastavat. Vähän yllärinä nyt maaliskuussa oli alkuvuoden ainoa kerta, kun jäiset polut vähän yllättivät. Tuo 20 kilometrin lenkki olikin ajallisesti vähän ylipitkä, kun polkujuoksuun meni yli kolme tuntia! Syytän osin jäisiä, osin lumisia ja osin veden vallassa olleita polkuja. 


Muuten tuo vuoden pisin lenkki meni aika lailla nappiin. Olin levännyt hyvin ennen lenkkiä, nautin neljän kilometrin välein energianamuja ja palautuminen lähti heti lenkin jälkeen käyntiin saunan ja massiivisen aterian myötä. Tuntuikin, että palauduin lenkistä varsin nopeasti. Palautumisessa auttoi myös pitkä viikonloppu sunnuntaibrunsseineen ja maanantain kylpyläkäynnillä lähtivät viimeiset kolotuksetkin.


Maaliskuussa juoksin yllättävän paljon siihen nähden, että sekä töissä että opinnoissa piti kiirettä. Toisaalta elämä oli aika pitkälti tasaista arkea, ei ollut mitään reissuja tai erityisiä rientoja sotkemassa. :) Loppukevään aikana juoksumäärien olisi tarkoitus vielä kasvaa, mutta siellä onkin sitten enemmän juttuja sotkemassa juoksuohjelmaa. Toivon ainakin kevään vihdoin tulevan ja sen helpottavan varsinkin pitkien polkulenkkien juoksua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...