keskiviikko 17. elokuuta 2022

Helteitä ja hissuttelulenkkejä

Ihmeellinen loppukesän helleaalto! Hieman kismittää, että lomapäivät ehtivät jo loppua ja helteitä on joutunut katselemaan sisältä työpöydän äärestä. Onneksi viime viikonloppu tarjosi täyttä auringonpaistetta ja lämpimiä iltoja niin pääsi kunnolla nauttimaan kelistä vapaa-ajalla.

Kuumuus on hiukan verottanut yöunia. Meillä on kyllä ilmastointilaite, mutta se pitää sen verran kovaa hurinaa, että saattaa sekin häiritä unta. Töihin paluu on tietysti myös aikaistanut herätyksiä. Olenkin ollut vähän väsynyt. Nyt on alkanut vihdoin tuntua siltä, että koronan jälkeen vaivannut yskä alkaa olla takanapäin, joten sitä voisi nostaa juoksumääriä. Mutta en oikein ole jaksanut...

Olin tosi tyytyväinen, että pystyin juoksemaan tuon Turku Trail Challengen ensimmäisen kisan. Tuo polkujuoksucup onkin nyt ainoa juoksutavoite, mikä mulla on. Aion juosta jokaisessa kisassa lyhyemmän matkan, eli noin 7 kilometrin kisan. Ja tuskin treenaan oikein mitenkään kisoja silmällä pitäen. Yritän vain pikkuhiljaa nostaa juoksumääriä ja jatkan hitaita lenkkejä. Kisat saavat sitten toimia nopeustreeneinä.

Lenkit ovatkin nyt kuumilla ilmoilla olleet rauhallisia. On ollut ihanaa päättää juoksu rantaan ja pulahtaa saman tien uimaan. Viikonloppuna oltiin lauantaina juoksemassa Ruissalon poluilla. Juoksin itse 8 kilometriä, kun taas miesystäväni viihtyi poluilla kolmenkympin verran. Niinpä sainkin rauhassa nauttia auringosta Saaronniemen uimarannan laiturilla lojuen oman lenkin jälkeen. 


Mietin tuossa, että käytänköhän nyt näitä helteitä tekosyynä sille, etten oikein ole jaksanut juosta. Koronan jälkeen en ole käytännössä juossut vielä yhtään normaalia treeniviikkoa, mutta nyt voisi kunnon puolesta jo koittaa tiheämpää lenkkitahtia, vaikka pitäisikin vielä juoksulenkit lyhyinä. Kuitenkin tänäänkin jätin lenkin väliin kun olen nukkunut niin vähän alkuviikolla. 

Uskon kuitenkin, että juoksuinto tästä hissukseen nousee, ainakin jos nyt alkaa tuntua siltä, että olen vihdoin ihan kunnossa. Helteet ovat ihania, mutta mieluiten ne ottaisi kyllä loma-aikaan. Mutta ainakin nyt voi vielä nauttia lämpimistä uimavesistä, vaikka lenkin jälkeen ja muutenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...