keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Huippukiva heinäkuu

Lomaterkut! Blogikin on jäänyt vähän hunningolle, kun olen ollut ihan lomamoodissa nyt loppukuusta.

Lomasta huolimatta, tai osittain sen takiakin, juoksu on maittanut. Heinäkuussa kilometrejä kertyi 167.


Vähän hassuakin, että kilometrejä kertyi noin huikeasti. Ei tunnu, että olisin juossut mitenkään erityisen paljon. Mähän olen lomaillut! Käynyt uimassa lähes päivittäin, syönyt grilliruokaa, reissannut, löhöillyt laiturilla ja syönyt jäätelöä. Nuuksion polkumaratonille treenaaminen on kuitenkin pitänyt juoksuohjelman osana elämää ja lomalla on ollut helppo mahduttaa lenkkeily päivään.


Juoksin heinäkuussa kunnon pitkiksiä kolmasti. 22 km poluilla kuun alussa. Polkumaralle valmistavan 30 kilometrin polkupitkiksen kuun puolivälissä. Ja nyt kuun loppuun helteisen puolimaratonin enimmäkseen hiekkateillä.


Pitkien lenkkien vastapainoksi olen kipitellyt myös lyhyempiä ja puolipitkiä lenkkejä, enimmäkseen pk-vauhdilla. Vauhtilenkit ovat olleet vähissä. Olen myös hiukan joutunut modaamaan treeniohjelmaani, mutta enimmäkseen juoksut ovat menneet suunnitellusti. Mäkitreeniä ja nopeaa juoksua olisi voinut olla enemmän, mutta en nyt ota siitä stressiä. Juoksukilometrejä kertyi kuitenkin niin mainiosti, että olen tosi tyytyväinen!


Juoksun lisäksi tuli tehtyä patikointireissut Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoihin. Patikoimassa kävin myös saaristomerellä Örön saaressa. Patikointikilometrejäkin kertyi yhteensä 45, joten oli erinomaisen liikunnallinen heinäkuu.


Lomani jatkuu vielä viikon verran, ja tarkoituksena on juosta vielä toinen 30 kilsan polkupitkis. Sen jälkeen keventelen hiukan ennen puolimaratonia Paavolla. Puolikas on kuitenkin tarkoitus juosta Nuuksion ehdoilla. En siis lähde tavoittelemaan mitään ennätysaikoja, vaan tasapainoista juoksua, josta myös palautuisi nopsaan. Heinäkuun määristä saan uskoakseni hyvän pohjan kohti syyskuun alun maratonia!

2 kommenttia:

 1. Ihania kesälenkkitunnelmia! Kesä on kyllä ihan mahtavaa aikaa juosta, eikä välillä tiedä miten päin lenkillä olisi kun luonto pistää koko ajan parastaan. :)

  Ihana blogi, tulen varmasti kurkkimaan säännöllisesti kuulumisia! Olen varsin uusi lukija kun aktiivinen juoksuharrastus alkoi vasta tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Veera, kiva kun kommentoit! :)

   Kesä on mielestäni kaikin puolin ihana, ja lenkeillä tosiaan näkee luontoa ympäri vuoden, osittain siksi juoksu on niin kivaa.

   Täytyykin tulla vastavierailulle sun blogia kurkkaamaan! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...