keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Maistiainen kesästä

Ihana helle on hellinyt täällä Lounais-Suomessa jo viikon verran, mutta nyt sää on ilmeisesti viilenemässä. Sääli, sillä lämmin ja aurinkoinen sää on kannustanut ulkoilemaan päivittäin.


Olen käynyt joka perjantai pistesuunnistamassa ja viime perjantaina Hirvensalossa kuumuus taisi hiukan hyydyttää menoa. Hauskaa oli silti, ja aivan ihanan vihreää. Nyt alkuviikosta hölkkäsin tutustumaan seuraavan kisapaikan maisemiin, sillä en ollut siellä ennen käynyt. Tämän perjantain street-o on Peltolassa, ja maanantain lenkillä kiersin alueen siirtolapuutarhan. Pienet puutarhat olivat aivan lumoavia ja totesin samantien, että alueelle täytyy tulla toistekin ihan ajan kanssa kiertelemään ja katselemaan. Postauksen kuvat ovatkin Peltolan siirtolapuutarhasta.



Jokaviikkoinen pistesuunnistus on ollut mulla viikon tehotreeni. Vaikka tunnin aikarajan sisällä kilometrejä ei kerry kuin noin seitsemän, on Garmin kertonut kisan jälkeen pitkiä palautumisaikoja. Ajattelinkin etukäteen, että kisat saisivat korvata nopeustreenit tämän kevään osalta. Kelloa ei suunnistaessa ehdi juuri vilkuilla, joten on vaikea sanoa, millaista vauhtia juoksupätkät menevät. Mutta tuntemus on kyllä tunnin loppupuolella sellainen, että juostu on.



Viikonloppuna pääsin heittämään talviturkin luonnonveteen, ja vesi tuntuikin yllättävän lämpimältä. Viime vuonnakin kävin jo toukokuussa uimassa, mutta sitä ennen taisi mennä todella monta vuotta, jolloin tarkenin uimaan vasta kesäkuun puolella. Uinti teki todella hyvää jaloille, jotka olivat perjantain pistesuunnistuksesta tukossa. Totesin, että uintia voisi ottaa ohjelmaan vähän useamminkin, sillä se on mainiota palautusta juoksusta. Otin omasta neuvostani vaarin heti tiistaina ja hyödynsin Samppalinnan uimalaa. Kävi tuuri, kun pääsin lähtemään aikaisemmin töistä juurikin kaikkein lämpimimpänä päivänä ja pari tuntia uimalassa meni hujauksessa auringosta ja vedestä nauttien. Tänään kävin dippaamassa itseni mereen kesken lenkin! En tiedä, oliko siitä juuri muuta hyötyä, kuin että kyllähän se virkisti muuten hikistä menoa.



Oli huippua saada pieni maistiainen kesästä tähän kalsean alkukuun jälkeen. Olen aina tykännyt lämpimästä ja myös juosta kuumalla, joten olen nauttinut näistä helteistä, varsinkin, kun tuota Hirvensalon pistesuunnistusta lukuun ottamatta olen voinut juosta kaikki lenkit hissukseen. Kesäkelit saisivat mieluusti jatkuakin! :)

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanaa vehreyttä jo noissa kuvissa! Siellä suunnalla kevät on selvästi pidemmällä kuin täällä Keski-Suomessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on (oli) jo ihan kesä! Puissa on täydet lehdet ja kielot kukkivat. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...