torstai 13. heinäkuuta 2017

Miniloma Maarianhaminassa (taas)

Maarianhamina oli viime kesänä niin kiva, että mentiin uudestaan tänä kesänä. :) Tykästyin kaupunkiin, sillä se on kompakti ja kaikin puolin viehättävä, joskin vähän kallis. Onneksi joka paikkaan pääsee muutamassa minuutissa kävellen ja merimaisemien katselu ei maksa mitään. Viime kesän matkalla tutustuimme mm. museolaiva Pommerniin ja seikkailimme merikorttelissa, joten tällä kertaa ohjelmassa oli muita aktiviteetteja kuin perinteisimmät nähtävyydet.


Meitä lähti reissuun kaksi pariskuntaa, ja varasimme majoituksen Airbnb:n kautta. Käytin nyt palvelua ensimmäistä kertaa, ja ennen varaamista tietysti googlettelin Airbnb kokemuksia varmistuakseni palvelun luotettavuudesta. Meillä oli tilava asunto aivan Maarianhaminan keskustan tuntumassa, sijainti ei olisi voinut olla parempi. Neljälle tuo oli kahta hotellihuonetta rennompi ja sopivampi vaihtoehto, ja käytän varmasti palvelua toistekin.


Ensimmäiselle iltapäivälle ja illalle osui mukavan aurinkoinen sää, ja kuljeskelimme ympäri Maarianhaminan itäsatamaa kiireettä. Vastaan tullut vähän erilaisempi minigolf, seikkailugolfpaikka Äventyrsgolf houkutti poikkeamaan. Vietimmekin tuolla ihan kunnon tovin, sillä radat olivat sen verran haastavia, että niissä tuhraantui lyönti jos toinenkin. Onneksi golf-kierroksen lomassa pääsi nauttimaan kahvia ja jäätelöä paikan aurinkoisella terassilla. Itse jäin porukan jumboksi golftuloksissa, mutta se ei haitannut, sillä oli leppoisaa vain hengailla aurinkoisessa illassa.


Tämän reissun yhtenä ideana oli päästä testaamaan Ahvenanmaan pakohuonepelejä. Varasimme pelit Maarianhaminan molemmista Escape Roomeista, ja voin suositella lämpimästi erityisesti tuota Lost Inn -pakohuonepeliä. Pelasimme paikan toistaiseksi ainoan huoneen, Shippinn-nimisen historiallisen merenkulkuteemaisen pakopelin. Tunnelmaltaan huone oli parhaita, joita olen pelannut. Mainostan pakohuonetta mieluusti, sillä se vaikutti vähän sellaiselta hidden gem -paikalta. Kadulle Lost Inn ei juuri näy (vaikka onkin ihan keskustassa) ja nettisivut antavat ehkä paikasta hiukan vanhanaikaisen kuvan, mutta itse huone oli todella tyylikkäästi toteutettu ja tehtävät olivat kivan monipuolisia. Lisäksi paikan vetäjä oli tosi symppis tyyppi. Huone on toteutettu ruotsiksi ja englanniksi. Jos haluaa Maarianhaminan reissulla kokeilla jotain vähän erilaista tekemistä, niin suosittelen tätä pakohuonetta!


Majoituksemme sijaitsi aivan kaupungintalon ja sen puiston vieressä. Myös Itäsatamaan oli vain kivenheitto matkaa. Olikin tosi mukavaa vain vaellella kävelyteillä ja bongailla lintuja sekä nuuhkia kukkaistutuksia. Jos ei keksi muuta tekemistä, voi vain katsella asuntoalueen taloja ja puutarhoja, niissäkin on oma viehätyksensä. Tai piipahtaa kävelykadulle jätskille ja shoppailemaan. Kävimme tälläkin reissulla syömässä Dino´s -ravintolassa. Tuolla on selkeästi kaupungin parhaat sapuskat kasvissyöjälle, ja muutenkin paikka on kiva. Näkemistä ja tekemistä Maarianhamissa ja Ahvenanmaalla riittäisi pidemmäksikin aikaa, nyt meillä oli vain kolmen päivän reissu.


Laivamatkat teimme Vikingin purtiloilla ja erityisesti paluumatka oli kiva, kun sää oli erinomaisen suosiollinen, ja kannella tarkeni mukavasti. Tällä kertaa kävimme Gracella syömässä Frank's -nimisessä ravintolassa, joka olikin sopiva paikka porukalle, jossa jokainen halusi vähän erityyppistä sapuskaa. Kotimatka menikin joutuisasti auringonpaisteisella kannella hengatessa ja herkutellessa. Oli tälläkin kertaa oikein onnistunut reissu, Maarianhamina on hieno kesäkaupunki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...