tiistai 15. syyskuuta 2015

Mutkia matkaan

Näyttää pahasti siltä, että flunssa sotkee tämän viikon juoksusuunnitelmat. Eilen kurkku muuttui päivän mittaan kipeäksi, ja illalla olin tosi väsynyt. Yöllä nousi kuume, joka onneksi taittui aamuun mennessä, mutta podin päivän suosiolla kotona. Join paljon kivennäisvettä sekä teetä ja nappailin c- ja d-vitamiineja. Kurkku on edelleen kipeä, mutta olo ei ole mennyt huonommaksi. Vielä on kai mahdollisuus, että elimistö saa tapeltua taudinaiheuttajat pois kropasta, enkä sairastu kunnolla.

Minulle on itse asiassa aika tyypillistä, että pari kertaa vuodessa tunnen flunssan iskevän ja sitten tankkaan kaksin käsin vitamiineja ja onnistunkin välttämään kunnon taudin. Tiedä sitten, onko toimillani mitään vaikutusta, vai saisinko oikein kunnon räkätaudin, jos en reagoisi mitenkään. Nyt ainakin toivon, että vitamiini ja nestetankkaus auttaisi.
Tämän viikon juoksujen kannalta pienikin sairastuminen sotkee suunnitelmia. Tarkoitus oli vetää syksyn kovin juoksuviikko, 50 kilometriä, ja lauantaina elämäni pisin lenkki, 35 kilometriä. Otin torstaille palkattoman vapaankin ihan juoksujen takia. Nyt vähän harmittaa, jos sairastuminen sotkee kaiken. Tämän päivän lenkki jäi nyt tekemättä, ja huomisen ja torstain kunnosta riippuu sitten, pystynkö viikonloppuna juoksemaan tuota (tai mitään) pitkistä. Juoksujen siirto ensi viikolle ei onnistu, koska silloin on kuusi työpäivää, ja tuosta syystäkin pakko pitää kevennetty viikko. Maratonkunnossa uskon kyllä jo nytkin olevani, mutta tuo 35 kilometriä toisi lisävarmuutta matkan läpäisyyn. Muutenkin kismittää, kun syyskuun kovin juoksuviikko lässähtää heti alkuunsa. Bah.

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti lentsu menee nopeasti pois, ainakin parempi on parannella rauhassa kuin lähteä puolikuntoisena noin pitkille etapeille. Tässä on kuitenkin vielä yli kuukausi aikaa maratonille, eikös se sullakin ole lokakuun lopussa?

  Ihailtavaa omistautumista kyllä, palkaton vapaapäivä juoksun takia! Hienoa meininkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, lähinnä tuo vapaapäivä on siksi, etten ihan kuukahtaisi työnteon ja muun elämän alle. Kun stressaan ja murehdin vähän kaikkea, niin välillä pitää ottaa vapaapäiviä, jolloin omistaudun vain jollekin mukavalle (kuten juoksulle).

   Joo, maratoniin on vielä yli kuukausi, joten pieni flunssa nyt ei siihen juurikaan vaikuta. Kyse on enemmänkin siitä, että kun olen tehnyt tarkat suunnitelmat, haluaisin myös pitää niistä kiinni. Varsinkin, kun lenkkien siirtäminen ensi viikolle ei juurikin rankan työrupeaman vuoksi onnistu.

   Nyt näyttää kuitenkin siltä, että elimistöni sai rökitettyä viruksen heti alkuunsa, ja olo on tänään ollut jo paljon parempi. Jee!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...