perjantai 9. kesäkuuta 2017

RunFest Turku 2017

Eilen järjestettiin Turussa toinen RunFest ja minäkin olin toista kertaa mukana. Työnantaja Turun kaupunki sponsoroi osallistumisen ja piknik-teltan, niin oli kiva lähteä viestijuoksuun ja porukalla piknikille. Tällä kertaa työporukasta saatiin kasaan jopa kaksi tiimiä. Toinen tiimi käveli/hölkkäsi porukassa, ja meidän tiimi juoksi kisan viestinä. Reitti ja konsepti oli sama kuin viime vuonnakin, eli rento tapahtuma ja reitti kiemurteli Turun Kupittaanpuistoa. Viestin osuuksia oli viisi, ja jokaisella juoksijalla noin 4 kilometrin matka. Viime vuoden kisaraportti löytyy täältä.


Mukana oli tällä kertaa viime vuotista enemmän joukkueita, ja viestijoukkueemme avausosuuden juoksija joutuikin lähtemään melkoiseen sumaan. Iso osa joukkueista kiersi reitin porukassa hölkäten tai kävellen, joten varsinkin jälkimmäisissä lähtöryhmissä lähtevät juoksijat kärsivät reitin ruuhkautumisesta. Vaikka leikkimielinen tapahtuma onkin kyseessä, niin olisi kuitenkin kiva, että ne ketkä haluavat juosta, myös pystyisivät juoksemaan...


Mulla oli tällä kertaa viestin kakkososuus, joka olikin helpompi juosta kuin avausosuus. Vaihtoalueella oli kyllä kuhinaa, mutta pääsin hyvin matkaan. Lähdin maltillisesti liikkeelle, sillä arvio omasta vauhdista oli aika matalalla. Viime vuonna olin selvästi paremmassa kunnossa, ja nyt meno oli muutenkin aika tukkoista ekat pari kilsaa. Yritin juosta rennosti, mutta tuntui, että hartiat nousivat korviin ja jalat liikkuivat jähmeästi. Kannustusjoukot olivat reitin varrella parin kilometrin jälkeen, ja siinä vauhti alkoi sentään nousta. Takareisissä tuntui inhasti jumituksia jo puolimatkassa, mutta sain nostettua juoksuvauhtia reitin jälkimmäisellä puoliskolla ja juoksu meni rennommin. Viimeinen kilometri oli tosin melko ruuhkainen, jouduin mutkaisella osuudella ohittelemaan kävelyporukoita. Mitään hillitöntä loppukiriä ei enää irronnut, yritin vain pitää vauhdin loppuun asti.


Mun osuus meni oman kellon mukaan aikaan 21:43, eli 16 sekuntia hitaammin kuin vuosi sitten. Yllättävänkin hyvää vauhtia. Olen kevään vauhtilenkeillä juossut parhaimmillani sellaista 5:35-5:40 kilometrivauhtia, nyt meni keskivauhdilla 5:23. Viime vuonna lähdin matkaan 5:20-vauhtia, ja silloin fiilis oli, että lujempaakin olisi voinut juosta. Nyt lähdin maltillisesti ja kiristin vähitellen, eikä juoksu tuntunut missään vaiheessa kovin pahalta. Meno oli vain vähän tukkoista.


Meidän joukkueen aikoja ei vielä löytynyt mistään, mutta hyvin kaikki vetivät. Oli kiva juosta RunFest viestinä, kun koko ajan oli jotain puuhaa. Lähetettiin viestinviejä matkaan, ja kipitettiin siitä reitin varrelle kannustamaan ja kuvaamaan työkavereita. Sitten kun oman tiimin juoksija oli kirmannut ohi, siirryttiin taas lähtöalueelle seuraavaan viestinvaihtoon. Juoksun jälkeen piknik kyllä maistui! Saimme mutustella eväitämme aika lailla omassa rauhassa, sillä kimpassa juosseet joukkueet olivat tainneet kaikki syödä jo ennen kuin meidän viimeisten osuuksien tyypit pääsivät edes matkaan.

Vaikka tapahtuma oli taas tosi kiva, niin siinä olisi ehkä järjestäjille ensi vuodelle mietittävää, miten porukka saataisiin reitille vähän tasaisemmin. Nyt ensimmäisen tunnin ajan reittiä kiersi laumoittain ihmisiä, mutta viestinä juosseiden joukkueiden menijät joutuivat viimeisillä osuuksilla etenemään aika lailla yksin. Ei se onneksi meitä pahemmin haitannut, kun oltiin rennolla asenteella liikkeellä. Taidettiin saada jo ainakin yhden joukkueen verran lupautuneita myös ensi vuoden RunFestiin! :) 

2 kommenttia:

  1. Me oltiin myös töistä eilen RunFestillä. Ja meillä oli teidän vieressä telttapaikka:) Saatiin IF:ltä kasaan yli 20 joukkuetta mukaan juoksemaan . Viime vuonna olin myös mukana, mutta silloin pääsin juoksukoulun porukan kanssa 2XU:n kutsumana ukaan. Ihan kiva tapahtuma, mutta tuo ruuhkautuminen häiritsi paikka paikoin, vaikka nopeasti sitä ohi pääsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, teiltä olikin iso porukka! Kiva juttu kyllä, kun työnantaja tai muu taho sponsoroi osallistumisen, niin on matala kynnys lähteä mukaan! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...