torstai 21. heinäkuuta 2016

Lisäravinteista apua?

Tuossa kun googlettelin, mikä polvessa voisi olla ja mikä siihen auttaisi, törmäsin ainakin muutaman polvikipuisen ja polven kondromalasiasta kärsivän saaneen apua glukosamiinista. Olen aineeseen ennenkin jossain törmännyt, jotkut pitävät sitä ihan ihmeaineena, mutta luotettua tutkimustietoa aineen vaikutuksista ei taida olla. Glukosamiinin pitäisi auttaa nivel- ja rustokipuihin ja jopa rakentaa uutta rustoa. Ajattelin, että voisi sitä ainakin kokeilla.

Toinen aine, mitä ajattelin kokeilla, on magnesiumsuihke. Heti kun polveni ekan kerran kipeytyi, työkaveri suositteli sitä, mutta apteekin hinnat olivat niin suolaiset, etten raaskinut ostaa. Magnesiumia syön jo nyt epäsäännöllisesti estääkseni pohjekramppeja, jotka vaivasivat mua juoksuharrastuksen alkuaikoina jatkuvasti. Magnesiumin avulla pohjekrampit (aka suonenvedot) ovat pysyneet poissa. Tsekkailin jo magnesiumsuihkeen hintoja rapakon takaa iHerbistä, ja hinnat ovat noin kolmasosan apteekin hinnoista, joten laitan tilauksen menemään piakkoin.

Samalla kun tilaan glukosamiinia ja magnesiumia, ajattelin täydentää taas muutenkin lisäravinnevarastoja. Syön talvisin aina D-vitamiinia sekä toisinaan sen kaverina omega-3:sta. Flunssan yllättäessä saatan ottaa C-vitamiinia ja imeskeltävää sinkkiä. 2012 anemian jälkeen olen myös napsinut rautakuurin aina muutaman kerran vuodessa. Näitä kun kirjoittaa, niin tuntuu, että käyn jatkuvasti pilleripurkilla... Todellisuudessa olen aika laiska napsimaan vitamiineja sun muita lisäravinteita, vaikka monet tulevat ihan selkeään tarpeeseen, kuten vaikkapa juuri nuo rautakuurit ja D-vitamiini, jota Suomessa ei vaan talviaikaan saa millään tarpeeksi.

Kuvan sorsat eivät liity lisäravinteisiin.

Jos joku lukijoista on halukas kokeilemaan iHerbiä, niin koodilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...