Sivut

maanantai 19. lokakuuta 2015

Maratonaamiainen

Olen todella huono heräämään ja toimimaan heti herättyäni. Normiaamuina käytän ensimmäiset 45 minuuttia koomaten kahvimukin äärellä, ja vasta kun heräämisestä on kulunut pari tuntia, tekee mieli syödä jotain. Yleensä työpäivinä syönkin aamupalan vasta töissä päivän ensimmäisellä kahvitauolla. Maratonin lähtö on kuitenkin jo kello 11, joten koska en halua herätä ihan kamalan aikaisin, minun pitää saada ruokaa koneistoon jo yhden kahvimukillisen jälkeen ja vielä ihan kunnon annos. Onneksi smoothiet on keksitty, ja testasin jo hyvissä ajoin etukäteen tällaista reseptiä, jonka voin surauttaa valmiiksi jo edellisenä iltana.
Mango-kookos-maratonsmoothie:
1 dl soijamaitoa (tai vastaavaa)
2 dl soijakookosjogurttia
1 päärynä
1,5 dl mangososetta
1 tl neitsytkookosöljyä
1 tl maca-jauhetta

Normisti heittäisin mukaan vielä tavallista maitorahkaa, mutta maitotuotteita kehotetaan välttämään ennen suoritusta, joten siksi pelkkiä soijatuotteita. Kookosöljystä ja macasta voisi ehkä päätellä minun olevan joku superfood-fani, mutta itse asiassa, jos kotimaisia marjoja ei lasketa, tuo maca on ainoa epäsäännöllisesti käyttämäni superruoka. Macan pitäisi nostaa suorituskykyä, ja koska siitä ei ole ollut ainakaan haittaa, laitan sitä smoothieen. Kookosöljyä ostin kokeiluun, kun se oli Ruohonjuuressa tarjouksessa, ja sehän olikin tosi hyvää, nam! Tosin tuossa smoothiessa sitä on vain nimeksi, mutta tuopahan hiukan makua. Tykkään hulluna kookoksesta, ja tuo Alpron kookos-soijajogurtti on yksi ehdottomia lemppareitani, siksi heitän sitä usein smoothieihini. Smoothien lisäksi maratonaamiaiseeni kuuluu pari ruisleipää, joiden päällä juustoa ja (suola)kurkkua. Juominen pitää muistaa lopettaa hyvissä ajoin ennen starttia, mutta siinä puoli tuntia ennen ajattelin vielä mutustella banaanin ja hörpätä ihan pikku kulauksen vettä. Näillä eväillä siis mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti